Με το γεια σας έγιναν μαλλιά κουβάρια Κωνσταντοπούλου, Μαρκογιαννάκης και Βαρβιτσιώτης!

Άγριες κόντρες στην προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ

Με το γεια σας έγιναν μαλλιά κουβάρια Κωνσταντοπούλου, Μαρκογιαννάκης και Βαρβιτσιώτης!

​Με το καλημέρα σας… ξεκίνησαν οι εντάσεις στην Προανακριτική που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

«Πρωταγωνίστρια» στην επίσημη πρώτη της Προανακριτικής ήταν η «ασυγκράτητη» Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία κατάφερε να συγκρουστεί τόσο με τον Πρόεδρο της Επιτροπής κύριο Χρήστο Μαρκογιαννάκη, όσο και με τον αντιπρόεδρο Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Αφορμή για την κόντρα Κωνσταντοπούλου-Βαρβιτσιώτη στάθηκε «καταγγελία» της πρώτης πως οι προανακριτικές επιτροπές από το παρελθόν έως πρόσφατα δεν είχαν ποτέ αποτέλεσμα. Άμεση η αντίδραση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής και βουλευτή της Ν.Δ. ο οποίος της θύμισε με νόημα πως «ο πατέρας της, Νίκος Κωνσταντόπουλος στο «βρώμικο ‘89», ήταν εξ' αυτών που είχαν αθωώσει τον Ανδρέα Παπανδρέου».

Το κλίμα δυναμιτίστηκε ακόμη περισσότερο, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε θέμα για τους πρακτικογράφους, ζητώντας όχι μόνο να γνωρίζει τα ονόματα τους, αλλά και να καταγραφούν. Αυτό ήταν κάτι που κανείς άλλος μέχρι σήμερα δεν είχε θέσει.

Και επειδή προανακριτική χωρίς… Κωνσταντοπούλου δεν έχει «νοστιμάδα», η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να δώσει μπόλικη τροφή! Με το που ξεκίνησε η συνεδρίαση και αφού είχε εκλεγεί το προεδρείο, η κα Κωνσταντοπούλου κατέθεσε μομφή κατά του Προέδρου της Επιτροπής, Χρήστου Μαρκογιαννάκη!

Εν τω μεταξύ, αύριο στις 12:30 το μεσημέρι σε νέα συνεδρίαση τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στον κατάλογο των μαρτύρων.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, το πόσοι και ποιοι μάρτυρες θα κληθούν αναμένεται να οριστικοποιηθεί πιθανότατα αύριο Πέμπτη. Σύμφωνα πάντως με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, μέσα στους καταλόγους που έχουν καταρτίσει τα κόμματα σχετικά με τους μάρτυρες εκτός από τον Γ.Παπακωνσταντίνου και συγγενείς του μέσα στη λίστα αυτών είναι:

-Ευάγγελος Βενιζέλος

-Φίλιππος Σαχινίδης

-Γιώργος Παπανδρέου

-Γιάννης Στουρνάρας

Η Ν.Δ. δεν αποκλείεται να ζητήσει η λίστα να καταρτιστεί με βάση τη χρονολογική σειρά των γεγονότων, με πρώτο για παράδειγμα μάρτυρα, τον πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κώστα Μπίκα, που πρώτος έλαβε στα χέρια του τη λίστα Λανγκάρντ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη αναμένεται ν�� ζητήσει την κλήτευση ακόμα και αξιωματούχων του ΔΝΤ.

Βίντεο mega

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top