Κύπριος ΥΠΟΙΚ: η Κύπρος ικανοποίησε τις εισηγήσεις της τρόικας

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το μνημόνιο της χώρας

Κύπριος ΥΠΟΙΚ:  η Κύπρος ικανοποίησε τις εισηγήσεις της τρόικας
Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το μνημόνιο της Κύπρου, με την αφορμή και της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup, κατά την οποία ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Βάσος Σιαρλή αναμένεται να ενημερώσει τους υπόλοιπους εταίρους, επισημαίνοντας ότι η χώρα του έχει ικανοποιήσει όλες τις εισηγήσεις της Τρόικας.

Ο κ. Σιαρλή δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά την προσέλευσή του προηγουμένως στη συνεδρίαση της ευρωζώνης: «Έχουμε ικανοποιήσει όλες τις εισηγήσεις και έχουμε ανταποκριθεί πλήρως στο τι προνοείται στο μνημόνιο όσον αφορά τον δημόσιο τομέα τις διαρθρωτικές αλλαγές και επίσης όσον αφορά τις αλλαγές στον χρηματοπιστωτικό τομέα».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι από πλευράς Κύπρου έχει γίνει ό,τι ζητήθηκε και ό,τι κρίθηκε απαραίτητο σχετικά με την αρχική εργασία (prior action) του κυπριακού μνημονίου, αν και το περιεχόμενό του δεν αναμένεται αν συζητηθεί διεξοδικά σήμερα.

Ο κ. Σιαρλή σχολίασε και τις αναφορές σε γερμανικά ΜΜΕ ότι η Κύπρος μπορεί να δημιουργήσει συστημικό πρόβλημα στην ευρωζώνη παρά το μικρό της μέγεθος. «Είναι γεγονός ότι η Κύπρος αποτελεί ένα πολύ μικρό κομμάτι του συνόλου στην Ευρώπη, αλλά οι επιπτώσεις θα αξιολογηθούν» ανέφερε.

Σχετικά με τον λόγο για τον οποίο καθυστέρησε η έγκριση της δανειακής σύμβασης, ο ��πουργός Οικονομικών της Κύπρου υποστήριξε ότι χρειάζεται χρόνος για τη διαδικασία καθορισμού των κεφαλαιακών αναγκών του τραπεζικού τομέα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top