Τριπλασιασμός κερδών για την Τράπεζα της Ελλάδος

Εγκρίθηκαν τα αποτελέσματα χρήσεως για το 2012

Τριπλασιασμός κερδών για την Τράπεζα της Ελλάδος
Εγκρίθηκαν από το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας, κατά τη συνεδρίαση της 21ης Ιανουαρίου 2013, οι ελεγμένες από τους Ορκωτούς Ελεγκτές Οικονομικές Καταστάσεις της Τράπεζας για τη χρήση που έληξε στις 31-12-2012.

Στη χρήση 2012 αυξήθηκαν σημαντικά τα καθαρά έσοδα, ενώ για μία ακόμη χρονιά μειώθηκαν τα λειτουργικά έξοδα και ιδιαίτερα οι δαπάνες προσωπικού.

Τα κέρδη της Τράπεζας στη χρήση 2012 ανήλθαν σε 318,6 εκατ. ευρώ, έναντι 96,6 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης. Από τα κέρδη ποσό 305,3 εκατ. ευρώ θα μεταφερθεί υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, σε εφαρμογή σχετικής διάταξης του Καταστατικού της (άρθρο 71, παρ.3) και το υπόλοιπο θα διατεθεί στους μετόχους.

Το μικτό μέρισμα ανά μετοχή, που θα προταθεί στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας για διανομή, ανέρχεται σ�� 0,6720 ευρώ έναντι 0,8375 ευρώ της χρήσεως 2011.

Η διανομή χαμηλού ποσού εκ των ετησίων καθαρών εσόδων της Τράπεζας, απορρέει από την ανάγκη σχηματισμού υψηλών προβλέψεων για την κάλυψη των κινδύνων και υποχρεώσεων που έχει αναλάβει. Η πρακτική αυτή ακολουθείται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τις Εθνικές Κεντρικές Τράπεζες του Ευρωσυστήματος, στο πλαίσιο της εφαρμογής της αρχής της συντηρητικότητας, όπως διευκρινίζει η Τράπεζα της Ελλάδος.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top