Ζήτω τα παράλογα, ζήτω η Ελλάς: Ζητούν από ανέργους αποδείξεις για να πληρώσουν φόρο!!!

Νέα «γκάφα» του υπουργείου Οικονομικών έρχεται να μας αποτρελάνει!

Ζήτω τα παράλογα, ζήτω η Ελλάς:  Ζητούν από ανέργους αποδείξεις για να πληρώσουν φόρο!!!

​Μια ιδιαίτερη «προσφορά» κάνει το υπουργείο οικονομικών στους ανέργους!!! Θέλοντας να «απαλύνει» τον πόνο χιλιάδων ανθρώπων που δεν έχουν δουλειά και να τους δώσει κουράγιο, τους καλεί με συγκεκριμένες διατάξεις να δηλώσουν εισοδήματα της τάξεως των 3000 έως και 10.000 ευρώ, προσδιοριζόμενα με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης και να φορολογηθούν για αυτά ως ….ΜΙΣΘΩΤΟΙ !!!

Στην …. (παράλογη) πράξη!!!

Αν είσαι άνεργος είτε λαμβάνεις επίδομα ανεργίας είτε όχι, θα πρέπει φέτος (2013) να μαζέψεις αποδείξεις για καταναλωτικές δαπάνες αξίας ίσης με το 25% των (μη πραγματικών) τεκμαρτών εισοδημάτων που θα τους προσδιορίσουν τα τεκμήρια!!!

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι αποδείξεις που θα πρέπει να συγκεντρωθούν κυμαίνονται από 750 ευρώ έως και 2.500 ευρώ, καθώς το ύψος των τεκμαρτών εισοδημάτων τους που θα τους προσδιορίζει η εφορία θα κυμαίνεται από 3.000-10.000 ευρώ!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι άνεργοι αγνοήσουν τον… νόμο, εκτός από δουλειά θα ψάχνουν και δανεικά προκειμένου να πληρώσουν φόρο 22% επί του 25% των τεκμαρτών εισοδημάτων που θα προκύψουν για αυτούς βάσει των τεκμηρίων διαβίωσης! Τα «πρόστιμα» βάσει των παραπάνω αριθμών μπορεί να φτάνουν έως και τα 550 ευρώ!!!

«Ρατσισμός» ακόμη και στις αποδείξεις!

Οι άνεργοι δεν θα πρέπει να ριχτούν στο κυνήγι οποιονδήποτε αποδείξεων που αφορούν σε δαπάνες για θέρμανση, φάρμακα, κοινόχρηστα, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, σταθερό και κινητό τηλέφωνο αλλά θα πρέπει να συλλέξουν αποδείξεις για τρόφιμα, αγορές λοιπών καταναλωτικών προϊόντων, αγορές διαρκών αγαθών και παροχή υπηρεσιών από ελεύθερους επαγγελματίες και λοιπούς απασχολούμενους.

Παράδειγμα

Άνεργος πολίτης, άγαμος που διαμένει σε διαμέρισμα 80 τετραγωνικών μέτρων δικής του ιδιοκτησίας, δεν έχει εισόδημα, καμία πηγή και ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ υποχρεούται να εμφανίσει στην εφορία τεκμαρτό εισόδημα 6.200 ευρώ το οποίο θα προκύψει με βάση το ελάχιστο τεκμήριο των 3000 ευρώ και το τεκμήριο κατοικίας το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 3200 ευρώ (80 τ.μ *40 ευρώ ανά τετραγωνικό =3200 ευρώ). Για το τεκμαρτό εισόδημα των 6.200 ευρώ θα φορολογηθεί σαν μισθωτός , πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να μαζέψει αποδείξεις αξίας ίσης με το 25% του «εισοδήματος» των 6.200 ευρώ, δηλαδή αξίας 1.550 ευρώ! Αν ΔΕΝ ΜΑΖΕΨΕΙ τις αποδείξεις αυτές , τότε επί του ποσού των 1550 ευρώ θα πληρώσει φόρο 22%, δηλαδή 341 ευρώ! Αν μαζέψει αποδείξεις αξίας 1000 ευρώ, τότε θα φορολογηθεί με 22% για τα 550 ευρώ που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ να καλύψει , δηλαδή θα πληρώσει φόρο 121 ευρώ !!! ​

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top