Στον πληθωρισμό πάμε… καλά: Τον χαμηλότερο στην ΕΕ η Ελλάδα!

Στο 0,3% για τον Δεκέμβριο, στο 1% σε ετήσια βάση!

Το χαμηλότερο ποσοστό πληθωρισμού (0,3%) στην ΕΕ εμφάνισε η Ελλάδα τον Δεκέμβριο, σημειώνοντας μείωση σε σχέση με το Νοέμβριο (0,4%). Σε ετήσια βάση, εξάλλου, η αύξηση είναι 1%.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες, ο πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος στην Eυρωζώνη στο 2,2% ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν στο 2,7%. Στην ΕΕ, ο πληθωρισμός μειώθηκε από 2,4% σε 2,3%, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 3%.

Μετά την Ελλάδα, το χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ εμφάνισε η Σουηδία με 1,1% και ακολούθησαν η Κύπρος και η Γαλλία με 1,5%, ενώ τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στην Ουγγαρία με 5,1%, τη Ρουμανία με 4,6% και την Εσθονία με 3,6%.

Σε σχέση με το Νοέμβριο, ο πληθωρισμός μειώθηκε σε έντεκα κράτη, παρέμεινε αμετάβλητος σε τέσσερα και αυξήθηκε σε έντεκα. Δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ιρλανδία.

Οι μεγαλύτερες ετήσιες αυξήσεις τιμών στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο σημειώθηκαν στα προϊόντα καπνού και οινοπνευματωδών ποτών (3,6%), στις δαπάνες στέγασης (3,45%), στα τρόφιμα και την εκπαίδευση (3%), ενώ οι χαμηλότεροι ρυθμοί καταγράφηκαν στις τιμές των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών (-3,8%), του οικιακού εξοπλισμού (1%) και των υπηρεσιών αναψυχής και πολιτισμού (1,2%).
Bίντεο Star
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top