Τι λένε τα Γερμανικά ΜΜΕ για τη συνάντηση Σόιμπλε-Τσίπρα;

Απολογισμός της συνάντησης των δύο πολιτικών στο Βερολίνο

Τι λένε τα Γερμανικά ΜΜΕ για τη συνάντηση Σόιμπλε-Τσίπρα;

​Πάνω κάτω με τον ίδιο τρόπο περιγράφουν τα γερμανικά ΜΜΕ τη συνάντηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Πιο συγκεκριμένα, κάνουν λόγο για μία σύντομη και ασυνήθιστη συνομιλία από την οποία υπήρχαν, ουσιαστικά, ελάχιστες προσδοκίες , δίνοντας περισσότερο βάρος στην «προτροπή» του Σόιμπλε στον Τσίπρα να στηρίξει την «άνευ εναλλακτικής» πορεία των μεταρρυθμίσεων.

«Ο Σόιμπλε πιέζει τον επικεφαλής της ελληνικής αντιπολίτευσης Τσίπρα» είναι ο τίτλος του Der Spiegel για τη συνάντηση, τονίζοντας πως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ «δεν μπόρεσε να περάσει τη θέση του» για το ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας. Ο Σόιμπλε, γράφει το περιοδικό, «είχε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: κάλεσε τον Τσίπρα να στηρίξει το πρόγραμμα που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση».

Στον ίδιο τόνο κινείται και η Handesblatt. Με τίτλο: «Ο Σόιμπλε κάνει συστάσεις στον Τσίπρα» η εφημερίδα δίνει έμφαση στα λεγόμενα του Σόιμπλε, ο οποίος όπως γράφουν είπε «χωρίς αμφισημίες» πως στο ελληνικό πρόγραμμα «δεν υπάρχει εναλλακτική».

«Ο Σόιμπλε συνετίζει ανεπιτυχώς τον Τσίπρα να αλλάξει πορεία» γράφει η Sueddeutsche Zeitung και προσθέτει «εάν ο επικεφαλής της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης στόχευε τουλάχιστον σε μία ηπιότερη ρητορική του Σόιμπλε για το ελληνικό πρόγραμμα, τότε απογοητεύτηκε».

Ως «μονομαχία των ξεροκέφαλων του ευρώ» χαρακτηρίζει το Focus τη συνάντηση, ξεκινώντας με τους ισχυρισμούς του Τσίπρα ότι η λιτότητα έχει αποτύχει στην Ελλάδα και καταλήγοντας με την απάντηση του Σόιμπλε ότι το πρόγραμμα «δεν έχει εναλλακτική».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top