Στουρνάρας προς ΣΥΡΙΖΑ: Είτε σας αρέσει είτε όχι το έλλειμμα μειώνεται

Δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ για το φορολογικό, το πετρέλαιο θέρμανσης και τη φοροδιαφυγή

Στουρνάρας προς ΣΥΡΙΖΑ: Είτε σας αρέσει είτε όχι το έλλειμμα μειώνεται

​Για έλλειψη αυτοκριτικής αλλά και για παραδείγματα που παραπέμπουν σε άμεση χρεοκοπία κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επί του φορολογικού νομοσχεδίου που συζητείται στη Βουλή.

«Είτε σας αρέσει ή όχι η ελληνική οικονομία προσαρμόζεται πολύ γρήγορα και το έλλειμμα μειώνεται», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας εκτιμώντας μάλιστα πως ο προϋπολογισμός θα κλείσει φέτος πολύ καλύτερα από το στόχο.

Σχολιάζοντας το νέο φορολογικό, ο υπουργός οικονομικών έκανε λόγο για «βήμα με το οποίο επιτυγχάνεται η δικαιότερη κατανομή φορολογικών βαρών και εξορθολογίζεται η φορολογική μεταρρύθμιση».

Ο κ. Στουρνάρας είπε πως "κάθε ευρώ φόρου που προβλέπεται στο φορολογικό νομοσχέδιο σώζεται από μισθούς και συντάξεις".

Μάλιστα, ο κ. Στουρνάρας απέρριψε τις τροπολογίες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, για ανακούφιση των ευπαθέστερων κοινωνικών στρωμάτων, λέγοντας πως το συνολικό τους κόστος ξεπερνά το 1 δισ. -ποσό που είναι αδύνατον να εξευρεθεί με άλλον τρόπο.

Οπως είπε χαρακτηριστικά, “δεν είναι δυνατόν παραμονές του Euroworking Group και του ΔΝΤ, να προσθέτουμε 1 δισ. δαπάνες”.

Για το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης ο κ.Στουρνάρας υπογράμμισε ότι η εξίσωση έχει πραγματοποιηθεί στην κατώτατη επιτρεπόμενη τιμή η οποία ορίζεται από την ΕΕ, ενώ απέδωσε την πτώση 15% στο πρώτο εξάμηνο του 2012 στην αποθεματοποίηση των νοικοκυριών και στο λαθρεμπόριο.

Τέλος, ο κ.Στουρνάρας επανέλαβε και μερικά από τα μέτρα στα οποία θα προχωρήσει η κυβέρνηση μετά την άνοιξη για την πάταξη της φοροδιαφυγής και τα οποία θα περιλαμβάνουν ενίσχυση των ελέγχων, μετακίνηση του δυναμικού των εφοριών σε υπηρεσίες ελέγχου, μετατροπή των ΔΟΥ σε ελεγκτικά κέντρα, ενιαίο φόρο για τα ακίνητα, περιορισμό των συναλλαγών σε μετρητά και τη θέσπιση ηλεκτρονικού περιουσιολογίου.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top