Θα ναι τυχερό το 2013 για το ΤΤ; Σήμερα οι μεγάλες αποφάσεις για την πορεία του Ταμιευτηρίου!

Αντιδράσεις από τους εργαζόμενους και από την αντιπολίτευση

​Μέρα-σταθμός είναι η σημερινή όσον αφορά το μέλλον του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου καθώς το απόγευμα συνεδριάζει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκειμένου να αποφασίσει για την τύχη του.

Σημειώνεται πως τέσσερις ��ράπεζες έχουν υποβάλλει μη δεσμευτικές προσφορές, η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank, η Eurobank και η Τράπεζα Αττικής. Πληροφορίες έφεραν ως φαβορί την Alpha Bank μετά και την απόρριψη του αιτήματος της Εθνικής και της Eurobank για παράταση ενός μήνα προκειμένου να ολοκληρωθούν οι μεταξύ τους διαδικασίες συγχώνευσης και στη συνέχεια να προχωρήσει η διαδικασία για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Παρόλα αυτά, τις τελευταίες ημέρες φαίνεται πως το κλίμα έχει αλλάξει καθώς το ΤΧΣ και η Τράπεζα της Ελλάδος θέλουν να υπάρξει βελτιωμένη προσφορά και όχι να μειωθεί κατά 50% ο αριθμός των εργαζομένων στο ΤΤ, όπως ζητά η Alpha Bank . Όλα δείχνουν πως θα κριθούν στο εάν η Alpha Bank και η Εθνική καταθέσει σήμερα βελτιωμένη προσφορά.

Σήμερα, Πέμπτη, επίσης συνεδριάζουν και τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών.

Τι θα γίνει σε περίπτωση που καμιά από τις προσφορές δεν «αρέσει» στο ΤΤ;;;;

Η εναλλακτική λύση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι να σπάσει σε καλή και σε κακή τράπεζα το ΤΤ, στο πρότυπο της Proton Bank, να δημιουργηθεί ένα νέο ΤΤ όπου θα περάσει όλο το υγιές κομμάτι του ενεργητικού, το οποίο θα έχει περιθώριο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να πουληθεί εκ νέου σε ιδιώτη.

Αντιδράσεις από τους εργαζόμενους και από την αντιπολίτευση

Έντονες ωστόσο είναι οι αντιδράσεις από την πλευρά των εργαζομένων, οι οποίοι εκτός του ότι έχουν προγραμματίσει κινητοποιήσεις, έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς. Νωρίς το πρωί συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι σε συνεννόηση με την κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να διασφαλιστούν με τον καλύτερο τρόπο και οι προοπτικές της τράπεζας αλλά και των εργαζομένων. Συναντήθηκαν επίσης με την γενική γραμματέα του ΚΚΕ αλλά και τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρα, ο οποίος χαρακτήρισε «ακατανόητη και εγκληματική ενέργεια την επιλογή της κυβέρνησης και της ΤτΕ να καταστρέψουν το Ταχυδρομικό ταμιευτήριο»

«Εμείς καλούμε τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών, να πάρουν σαφή και ξεκάθαρη θέση σε ένα κομβικό ζήτημα. Να εξηγήσουν με πλήρη διαφάνεια τις επιλογές τους, τη σκοπιμότητά τους και να μας εξηγήσουν με ποιον τ��όπο από εδώ και στο εξής, αν προχωρήσουν και σε αυτή την επιλογή, θα υπάρχει δυνατότητα ελέγχου του τραπεζικού συστήματος από την ελληνική κυβέρνηση, την όποια ελληνική κυβέρνηση. Εμείς θα ενισχύσουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα των εργαζομένων, που δεν αφορά μόνο στις εργασιακές τους θέσεις, αφορά και την πορεία της ελληνικής οικονομίας», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Βίντεο mega

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top