Πιέσεις της τρόϊκαςγια δεσμεύσεις λογαριασμών για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα

Οφείλεις από 500 ευρώ και πάνω στο Δημόσιο; Την έκατσες!

 Πιέσεις της τρόϊκαςγια δεσμεύσεις λογαριασμών για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα

​​Συνεχείς είναι οι πιέσεις της τρόϊκας, που επιστρέφει στις 15 του μηνός για την είσπραξη των ληξιπροθέσμων χρεών στο Δημόσιο, ακόμη και με άμεση δέσμευση λογαριασμών στις τράπεζες, για οφειλή πάνω απο 500 ευρώ.

Ουσιαστικά η τρόϊκα απαιτεί από το υπουργείο Οικονομικών να περάσει μία ρύθμιση σύμφωνα με την οποία όποιος χρωστάει πάνω από 500 ευρώ στο Δημόσιο, αυτόματα η Εφορία να μπορεί να κάνει ανάληψη των μετρητών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Έτσι για παραδειγμα όσοι χρωστούν χαράτσι, τέλη κυκλοφορίας ή έχουν οποιαδήποτε άλλη ληξιπρόθεσμη οφειλή τότε η Εφορία θα μπορεί να προχωράει σε αυτόματη ανάληψη του ποσού από τις καταθέσεις του οφειλέτη στον ��ραπεζικό του λογαριασμό.

Μεταξύ άλλων η τρόικα φαίνετα επίσης να απαιτεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου να είναι έτοιμη η ρύθμιση για υποχρεωτική χρήση χρεωστικών-πιστωτικών καρτών σε όλες τις συναλλαγές , να απαλλαγούν από τον ΦΠΑ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τζίρο έως 10.000 ευρώ, να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τους καταθέτες του εξωτερικού, να μπλοκάρει η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών σε 48 δόσεις και τέλος να είναι έτοιμο το φορολογικό νομοσχέδιο.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top