Έπρεπε να ‘ρθει το Μνημόνιο: Δεν θα καταστρέφονται οι πινακίδες που κατατίθενται στην εφορία

Θα κρατούνται και μετά την παρέλευση 12μηνου για εξοικονόμηση δαπανών

Αναστολή καταστροφής των πινακίδων κυκλοφορίας των Ι.Χ. οχημάτων που τίθενται σε προσωρινή ακινησία αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών.

Η απόφαση λήφθηκε προκειμένου να περιορισθούν τόσο οι δαπάνες καταστροφής όσο και επανέκδοσης των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων που τίθενται σε προσωρινή ακινησία και παραμένουν στις Εφορίες πέραν του δωδεκαμήνου.

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα όσοι κατέθεταν τις πινακίδες τους και επιθυμούσαν μετά την παρέλευση του 12μηνου να κινήσουν ξανά το όχημα τους λάμβαναν από την Εφορία σχετικό έγγραφο με το οποίο οι υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών του εξέδιδαν νέες πινακίδες. Αυτό πλέον σταματά.

Τις 100.000 θα πλησιάσουν όσοι καταθέσουν πινακίδες φέτος – Εκτός στόχου τα έσοδα

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν πως ο αριθμός εκείνων που καταθέτουν πινακίδες για να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας θα προσεγγίσει έως τις 8 Ιανουαρίου (οπότε εκπνέει η σχετική προθεσμία) τις 100.000.

Εξάλλου, εκτός στόχων κινούνται οι εισπράξεις τελών κυκλοφορίας. Το υπουργείο Οικονομικών ανέμενε έσοδα 1,25 δισ. ευρώ, ωστόσο στα δημόσια ταμεία έχουν εισρεύσει μέχρι σήμερα περίπου 900 εκατ. ευρώ, αφήνοντας ένα κενό 300-350 εκ. ευρώ.

Στο υπουργείο Οικονομικών, πάντως, υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία πως ένα μεγάλο μέρος της τρύπας στα έσοδα από τα τέλη θα καλυφθεί μέχρι τη λήξη της διορίας πληρωμής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top