Στη Πυθία... για το φορο-πέναλτυ των αποδείξεων. Με 10% ή με 22% ;

Αλαλούμ με τις αποδείξεις

Στη Πυθία... για το φορο-πέναλτυ των αποδείξεων. Με 10% ή με 22% ;
Στη Πυθία ή στο μάντη Κάλχα θα πρέπει, προς το παρόν, να προσέλθουν οι φορολογούμενοι, για να μάθουν τι θα γίνει με τη συλλογή αποδείξεων.

Στο υπουργείο Οικονομικών συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχουν καταλήξει αν το πέναλτι... για το ποσό των αποδείξεων που δεν θα συλλέγουν μέσα στο 2013 θα είναι 10% -όπως σήμερα- ή 22% όπως προβλέπει το πρώτο κλιμάκιο της νέας φορολογικής κλίμακας.

Για bonus ούτε κουβέντα. Το έχει αποκλείσει υπό τις παρούσες συνθήκες η τρόικα και το έχει απορρίψει το οικονομικό επιτελείο, μετά το "χουνέρι" που έπαθε επί υπουργείας Γ. Παπακωνσταντίνου, επιστρέφοντας πάνω από 1 δις ευρώ σε φόρο . Είναι όπως χαρακτηριστικά λένε αυτό που ο λαός λέει: "άμα καείς στο χυλό φυσάς και το γιαούρτι"

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, υποχρέωση συλλογής αποδείξεων στο 25% του εισοδήματος δεν θα έχουν μόνο μισθωτοί- συνταξιούχοι με εισόδημα έως 42.000 ευρώ, για να έχουν την έκπτωση φόρου που αποκλιμακώνεται από τις 2.100 στα 100 ευρώ, αλλά και όσοι έχουν εισόδημα πάνω από 42.000 ευρώ παρά το ότι δεν θα έχουν καμία έκπτωση φόρου.

Αντιθέτως οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν θα υποχρεούνται σε συλλογή αποδείξεων λόγω του ότι δεν έχουν έκπτωση φόρου.

Στο υπουργείο Οικονομικών λένε χαρακτηριστικά, ότι από τη στιγμή που οι ελεύθεροι επαγγελματίες φορολογούνται από το πρώτο ευρώ, έχουν κίνητρο να συγκεντρώνουν ούτως ή άλλως αποδείξεις, προκειμένου να μειώνουν τα φορολογητέα έσοδα τους.

Πυθία ή Κάλχας πάντως χρειάζεται προς το παρόν για το συντελεστή του πέναλτι ή malus που θα ισχύσει για όσους δεν συγκεντρώσουν το απαιτούμενο ποσό των αποδείξεων δηλαδή κατ ανώτατο όριο τις 10.500 ευρώ για εισό��ημα 42.000 ευρώ και άνω.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από τις έντονες αντιδράσεις κομμάτων και πολιτών, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει να παραμείνει στο 10% αντί του 22% που είναι ο πρώτος συντελεστής της νέας κλίμακας και που θα ήταν η ποινή για όσους δεν συγκέντρωναν τις απαιτούμενες αποδείξεις.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top