Αλλαγές στο σχέδιο «Αριάδνη�� για τις συντάξεις- μαϊμού!

Τρία υπουργεία θα παρεμβαίνουν για τις δημογραφικές αλλαγές

Περίπου 5 δις ευρώ κόστισαν στο ελληνικό δημόσιο την τελευταία δεκαετία οι συντάξεις- μαϊμού! Κόστος που υπολογίζεται, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, πως επιβάρυνε τον ετήσιο προϋπολογισμό μ’ ένα ποσό πάνω από 300 εκατ. ευρώ!
Ωστόσο, το Υπουργείο Εργασίας προκειμένου να οδηγηθεί πιο άμεσα στον εντοπισμό της παραβατικότητας «αλλάζει πορεία» και περνά τη διαδικασία για κάθε δημογραφική αλλαγή, όχι μέσω των συμβολαιογράφων, αλλά μέσω των υπηρεσιών τριών υπουργείων, με τελικό παραλήπτη την ηλεκτρονική διακυβέρνηση κοινωνικών ασφαλίσεων.
Έτσι, το νέο σχέδιο μοιράζει το ρόλο των συμβολαιογράφων σε δομές των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών και Δικαιοσύνης.
Οι αλλαγές στο πρόγραμμα «Αριάδνη» προβλέπουν ενεργή εμπλοκή των ληξιαρχείων, αφού οι θάνατοι και οι γεννήσεις θα δηλώνονται όπως πάντα στα ληξιαρχεία από τους πολίτες. Ωστόσο, πιστοποιημένος υπάλληλος- ληξίαρχος θα έχει ειδικό κωδικό μέσω του οποίου θα έχει πρόσβαση στην ειδική βάση δεδομένων που θα έχει δημιουργηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών και από εκεί το υπουργείο θα προωθεί τα στοιχεία στην ΗΔΙΚΑ αυθημερόν.
Στο εξής οι εφορίες θα καταγράφουν τους γάμους, ενώ στους συμβολαιογράφους μένουν μόνο τα σύμφωνα συμβίωσης.
Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top