Μας στολίζει Χριστουγεννιάτικα η Γερμανία: Η Ελλάδα είναι ο άστεγος ζητιάνος της Ευρώπης!!

«Υπό κατάρρευση η χώρα. Εξαρτάται από τους ξένους» γράφουν μεγάλες εφημερίδες

​Η χριστουγεννιάτικη Ελλάδα μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία «πρωταγωνιστεί» στον Γερμανικό Τύπο…

«Ο ζη��ιάνος της Ευρώπης: η Ελλάδα απειλείται με κατάρρευση» είναι ο τίτλος της Γερμανικής Hamburger Abendblatt, η οποία στο ρεπορτάζ της περιγράφει την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει αυτή την περίοδο η πλειονότητα των Ελλήνων. Μια κατάσταση στην οποία περιήλθαν ξαφνικά και η οποία εμπεριέχει ξένες μέχρι σήμερα για τους Έλληνες εικόνες, όπως είναι οι χιλιάδες άστεγοι και οι άνθρωποι που ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό

«Η Ελλάδα είναι ο άστεγος της Ευρώπης, ο ζητιάνος της Ευρώπης. Εξαρτάται από ξένη βοήθεια ώστε να επιβιώσει και να παραμείνει υγιής και αυτό με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοπρέπεια» τονίζει η εφημερίδα, εκτιμώντας πως η Ελλάδα δε θα μπορέσει να κόψει το γόρδιο δεσμό με τους δανειστές της.

«Ο χλευασμός ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες έχει καταρριφθεί εδώ και καιρό. Είναι πια προφανές ότι οι Έλληνες τα προηγούμενα χρόνια παρά το γεγονός ότι κατέβαλαν το μάξιμουμ των προσωπικών προσπαθειών και παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν λόγω των μεταρρυθμίσεων, δεν ήταν σε θέση να εμποδίσουν τη σήψη του κράτους και του κοινωνικού ιστού. Η Ελλάδα δεν μπορεί πια μόνη της εδώ και καιρό να απαλλαγεί από την παγίδα της υπερχρέωσης. Η Ελλάδα δεν μπορεί να σταματήσει μόνη της την πτώση της» συνεχίζει η εφημερίδα και καταλήγει: «Η Γερμανία είναι τόσο πλούσια και ενεργή σήμερα όσο καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη. Είμαστε πλούσιοι γιατί κάποτε βοηθηθήκαμε να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας μετά το Β` Παγκόσμιο Πόλεμο, να θρηνήσουμε για τα εγκλήματα και να τα τιμωρήσουμε, να φτιάξουμε μια κοινωνία και που κάνει πράγματα με νόημα για την ίδια και τους άλλους».

Αλλά και η Frankfurter Rundschau αναφέρεται στην Ελλάδα και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας , λέγοντας πως τα Χριστούγεννα του 2012, το ένα τέταρτο των Ελλήνων είναι άνεργοι, ενώ το ποσοστό αυτό στους νέους είναι πάνω από 50%. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης πως στα τέσσερα χρόνια της κρίσης η Γερμανία έχει ωφεληθεί πάρα πολύ από αυτήν.

«Η κρίση της νότιας Ευρώπης είναι το αποτέλεσμα μιας ανάπτυξης, από την οποία εδώ και καιρό επωφελείται η γερμανική πολιτική. Γερμανοί εξαγωγείς προμηθεύουν την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα και κερδίζουν πολλά. Γερμανικές τράπεζες έδωσαν τα απαραίτητα δάνεια και κέρδισαν και αυτές. Σήμερα είναι η Γερμανία πλούσια και η νότια Ευρώπη φτωχή. Ο πλούτος λοιπόν της Γερμανίας σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στα χρέη των χωρών που βρίσκονται σε κρίση».
Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top