Στην αντεπίθεση οι εφοριακοί: Μηνύουν την ηγεσία του υπουργείου οικονομικών

Ζητούν δικαστική διερεύνηση

Στην αντεπίθεση οι εφοριακοί: Μηνύουν την ηγεσία του υπουργείου οικονομικών
«Χοντραίνει» η κόντρα μεταξύ εφοριακών και υπουργείου οικονομικών, με τους πρώτους να καταθέτουν μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη διερεύνηση «κάθε έκνομης και δόλιας πράξης» σχετικά με το θέμα των μετακινήσεων εφοριακών.
Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες καταλογίζει προσωπικές ευθύνες στον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάννη, τονίζοντας ότι η στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών «δεν μπορεί να είναι αντικείμενο διακομματικών συνεννοήσεων και διαβουλεύσεων».
Η ΠΟΕ-ΔΟΥ καλεί μάλιστα τον υπουργό Οικονομικών να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τα κριτήρια με τα οποία επιχειρούνται οι συγκεκριμένες μετακινήσεις .«Η επιμονή του στην άρνηση να προχωρήσει στη συγκεκριμένη κίνηση δημιουργεί πολλά ερωτηματικά» τονίζουν .
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

​Η επιχειρούμενη αναδίπλωση απ’ την πλευρά του υπουργείου οικονομικών, στο ζήτημα των κρίσεων, δεν μπορεί να καλύψει τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες που προκύπτουν, αλλά και τις προσωπικές ευθύνες του Κου Μαυραγάννη.

Σε μια χρεοκοπημένη χώρα, η στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών και η εφαρμογή των νόμων, δεν μπορεί να είναι αντικείμενο διακομματικών συνεννοήσεων και διαβουλεύσεων.

Καλούμε τον αρμόδιο υπουργό να δώσει επιτέλους στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τα κριτήρια με τα οποία επιχειρούνται οι συγκεκριμένες μετακινήσεις. Η επιμονή του στην άρνηση να προχωρήσει στη συγκεκριμένη κίνηση δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Τα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί σε ΜΜΕ, μετά την έκδοση των αποφάσεων αυτών, έχουν δημιουργήσει ‘’γκρίζες ζώνες’’ που επιβεβαιώνουν το αίτημα της ΠΟΕ ΔΟY για δικαστική διερεύνηση της όλης υπόθεσης.

Για το λόγο αυτό η ΠΟΕ ΔΟY, θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά ενώπιων του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη διερεύνηση κάθε έκνομης και δόλιας πράξης ή σκοπιμότητας που τυχόν υπήρξε και συνδέεται με τα ανωτέρω.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top