ΣΟΚ: 165 "καρατομήσεις" εφοριακών από τον υφυπουργό Οικονομικών

Έντονες αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ

ΣΟΚ: 165 "καρατομήσεις" εφοριακών από τον υφυπουργό Οικονομικών

​«Έξω από τα ρούχα» τους βγήκαν Χριστουγεννιάτικα οι εφοριακοί, όταν άκουσαν την απόφαση του υφυπουργού Γ. Μαυραγάνη για αλλαγές «σκούπα» με 107 διευθυντές και υποδιευθυντές ΔΟΥ, 58 προϊστάμενους τμημάτων αλλά και τρία στελέχη του ΣΔΟΕ.

Πηγές του ΥΠΟΙΚ επισημαίνουν ότι οι αλλαγές γίνονται λόγω μειωμένης αποδοτικότητας αλλά και εξαιτίας της ανάγκης να μην μένουν στο ίδιο πόστο για μακρύ χρονικό διάστημα οι ίδιοι προϊστάμενοι.

Από την πλευρά τους στελέχη των εφοριακών κάνουν λόγο για "πογκρόμ" διώξεων με πολιτικά κριτήρια, τονίζοντας μάλιστα ότι πρόκειται για παράνομη απόφαση, δεδομένου ότι δεν έχουν αξιολογηθεί οι προϊστάμενοι που μετακινούνται.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι η εισήγηση τόσο του γενικού διευθυντή προσωπικού όσο και της διευθύντριας προσωπικού του υπουργείου οικονομικών για τις μετακινήσεις ήταν αρνητική, ενώ δεν λείπουν και οι αιχμές για «φίλους» του Γ. Μαυραγάνη, οι οποίοι τοποθετούνται σε θέσεις «κλειδιά».

Με την ίδια απόφαση πολλοί προϊστάμενοι εφοριών υποβαθμίζονται σε… απλούς υπάλληλους!!!

Έντονες αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ

Έξαλλοι έγιναν στην Ιπποκράτους με την απόφαση του κ.Μαυραγάνη να «ξηλώσει» από τα πόστα τους 165 εφοριακούς, κάνοντας μάλιστα λόγο για «κομματικές τοποθετήσεις» από πλευράς ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες για το θέμα έχει ήδη ενημερωθεί και ο πρόεδρος του κόμματος κ.Βενιζέλος, ο οποίος φαίνεται πως δεν έχει πρόβλημα με τις μετακινήσεις ΑΡΚΕΙ αυτές να γίνονται μετά από αξιολόγηση. Τις τελευταίες ώρες, τα τηλέφωνα μεταξύ του κου Μαυραγάνη και του κ.Σαχινίδη πήραν φωτιά, αφού στις θέσεις όσων εφοριακών φεύγουν άρον άρον πηγαίνουν κυρίως στελέχη της ΔΑΚΕ.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο του Mega

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top