Σε αναμμένα κάρβουνα το υπουργείο Οικονομικών για το χαράτσι

Ετοιμάζουν plan B αλλά… (προσ)εύχονται να μη χρειαστεί!

Σε αναμμένα κάρβουνα το υπουργείο Οικονομικών για το χαράτσι
Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται το υπουργείο Οικονομικών περιμένοντας την απόφαση του Αρείου Πάγου την Παρασκευή για να μάθει αν η προσωρινή αναστολή είσπραξης του τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ θα… σταματήσει να είναι προσωρινή.

Παρά τους αρχικούς εφησυχασμούς του Γιάννη Στουρνάρα μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου, πλέον είναι ορατό το ενδεχόμενο να μην μπορέσει να γίνει η είσπραξη μέσω της ΔΕΗ και στο οικονομικό επιτελείο ετοιμάζουν plan B, την ώρα που προσεύχονται να μην τους χρειαστεί!

Η απαγόρευση είσπραξης του χαρατσιού από την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού θα δημιουργήσει «τρύπα» ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ και το μόνο που δεν θέλουν στο υπουργείο Οικονομικών είναι νέους… λογαριασμούς με την τρόικα.

Έτσι, ήδη, ετοιμάζεται σχέδιο το οποίο θα «αναγκάζει» τους πολίτες να μεταβούν στις εφορίες για την πληρωμή. Η διαδικασία, όμως, δε θα είναι τόσο απλή και αναμένεται χρονοβόρα. Και αυτό διότι θα πρέπει πρώτα οι φορολογούμενοι να στηθούν σε ουρές στη ΔΕΗ για να δηλώσουν (με ενοικιαστήριο ή πωλητήριο) τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη ώστε να αποσταλούν στις εφορίες τα στοιχεία από τη ΓΓΠΣ.

Την ίδια ώρα, το... ευχολόγιο για μια «θετική» απόφαση από τον Άρειο Πάγο έχουν ξεκινήσει και στη ΔΕΗ. Ο λόγος; Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχουν εκδοθεί 3 εκ. λογαριασμοί με ενσωματωμένο το «χαράτσι» και μια αναπροσαρμογή στο μηχανογραφικό σύστημα θα σημαίνει μεγάλο κόστος για την εταιρεία.

«Αλαλούμ, αλαλούμ, μάζεψέ τα να πάμε πιο καλά στο Χαρτούμ» που έλεγε και το γνωστό άσμα…
​​
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top