Χριστούγεννα εν μέσω lockdown- Προτάσεις για οικογενειακές δραστηριότητες

Αυτές τις γιορτές «Μένουμε Σπίτι»

Χριστούγεννα - Οικογένεια

Όλοι ξέρουμε ότι λόγω κορωνοϊού, τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι θα είναι και βαρετά. Παρακάτω θα βρείτε εννέα διασκεδαστικές, οικογενειακές, χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες που σας προτείνουμε, ώστε να μπείτε στο κλίμα των Χριστουγέννων ακόμη κι αν είστε κλεισμένοι από το σπίτι.

1. Διαβάστε μια χριστουγεννιάτικη ιστορία μαζί

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να μπείτε στο πνεύμα τον Χριστουγέννων από το να διαβάζετε χριστουγεννιάτικες ιστορίες. Φανταστικά παραμύθια όπως το «Ερμπενίζερ Σκρούτζ και το πνεύμα των Χριστουγέννων», «Ρούντολφ το ελαφάκι» , «Ο καρυοθραύστης» και πολλά ακόμη σας δίνουν την ευκαιρία να περάσετε ποιοτικό χρόνο όλοι μαζί σαν οικογένειά σας.

Μία ιδέα, ακόμη, θα ήταν να το κάνετε καθημερινά για όλο τον Δεκέμβριο. Θα μπορούσε κάθε μέρα ένα διαφορετικό μέλος της οικογένειας να διαβάζει την ιστορία που επιλέγει εκείνο.

2. Φτιάξτε Χριστουγεννιάτικα σνακ

Μπείτε στην κουζίνα οικογενειακώς και αρχίστε το μαγείρεμα. Μοιράστε τις αρμοδιότητες στα μέλη της οικογένειας και φτιάξτε όλοι μαζί μελομακάρονα, κουραμπιέδες ή μπισκότα με χριστουγεννιάτικα σχήματα. Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο να περιοριστείτε μόνο σε χριστουγεννιάτικα εδέσματα, φτιάξτε ό,τι γλυκό θέλετε! 

3. Φτιάξτε και στείλτε χριστουγεννιάτικες κάρτες

Ακόμα και αν δεν μπορείτε να επισκεφτείτε φέτος τα αγαπημένα σας πρόσωπα, μπορείτε να έρθετε πιο κοντά τους με άλλους τρόπους: φτιάξτε και στείλε τις δικές σας χριστουγεννιάτικες κάρτες.

Με μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο, μπορείτε να βρείτε εφαρμογές για να φτιάξετε τις δικές σας, προσωπικές κάρτες και να τις στείλετε στους αγαπημένους σας.  Ή πολύ απλά κι ακόμη πιο δημιουργικά, πάρτε χαρτόνια και μπογιές και φτιάξτε τις δικές σας οικογενειακές, χειροποίητες κάρτες!

4. Δείτε χριστουγεννιάτικες ταινίες

Τίποτα δε μπορεί να συγκριθεί με μια κλασσική χριστουγεννιάτικη ταινία! Καθιερώστε αυτή τη συνήθεια κάθε σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου και κάθε φορά ένα διαφορετικό μέλος της οικογένειας μπορεί να διαλέξει την ταινία. Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ, πάρτε τα σνακ που έχετε φτιάξει όλοι μαζί και απολαύστε τις ταινίες!

5. Φτιάξτε έναν χιονάνθρωπο

Αν είστε απ’ τους τυχερούς που μένουν στις περιοχές της χώρας που θα χιονίζει τις μέρες που έρχονται, βγείτε έξω στην αυλή ή το μπαλκόνι σας και φτιάξτε έναν χιονάνθρωπο.

6. Κάντε δωρεές

Τα Χριστούγεννα είναι κατεξοχήν η περίοδος που μοιραζόμαστε και δίνουμε! Ως οικογένεια μπορείτε να δώσετε οτιδήποτε, ρούχα, τρόφιμα, βιβλία, παλιά παιχνίδια που δε χρειάζεστε πια σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς και ιδρύματα, που φροντίζουν να τα δωρίσουν σε οικογένειες και ανθρώπους που παλεύουν για τα προς το ζην (φυσικά πάντα τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας).

7. Στολίστε το σπίτι σας

Μπορεί ορισμένοι να το έχετε ήδη κάνει, αλλά μπορείτε να εμπλουτίσετε τον ήδη υπάρχοντα στολισμό. Υπάρχουν άπειρα βίντεο κι οδηγίες για να κάνετε πολύ έξυπνες και όμορφες χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις, περνώντας, έτσι τον χρόνο σας δημιουργικά και θα μπείτε στο κλίμα των ημερών.

8. Φτιάξτε τα χριστουγεννιάτικα δώρα 

Πάρτε χάρτινα ή ξύλινα κουτιά και βάλτε μέσα τα δώρα του καθενός, τα οποία έχετε παραγγείλει ή έχετε φτιάξει εσείς. Μετά πάρτε Χριστουγεννιάτικα περιτυλίγματα και κορδέλες και διακοσμήστε τα! Τα δώρα των μελών της οικογένειας αφήστε τα κάτω απ το δέντρο και περιμένετε μέχρι τα Χριστούγεννα για να τα ανοίξετε. Το σασπένς θα κάνει τις μέρες της καραντίνας να κυλήσουν ακόμη πιο εύκολα! Τα δώρα των αγαπημένων προσώπων σας, ταχυδρομείστε τα μαζί με τις κάρτες που έχετε φτιάξει!

9. Παίξτε οικογενειακά παιχνίδια

Καθιερώστε βραδιές παιχνιδιών. Επιτραπέζια παιχνίδια όπως η Μονόπολι ή το  Scrabble είναι κάποιες προτάσεις αν θέλετε ανταγωνιστείτε μεταξύ σας αλλιώς χωριστείτε σε ομάδες και παίξτε παιχνίδια γνώσεων ή  παντομίμα. Εννοείται, ότι αυτή είναι μια συνήθεια, που μπορείτε να υιοθετήσετε, χωρίς να είμαστε σε lockdown.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top