Ξέρω ότι την απατά! Nα της το πω;

Τι να κάνεις αν δεις τον σύντροφο της φίλης σου με άλλη

απιστία

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που ερχόμαστε πραγματικά σε δύσκολη θέση… Και μια από αυτές τις στιγμές τη ζούμε όταν με κάποιον τρόπο (συνήθως από σύμπτωση) μαθαίνουμε ότι ο σύντροφος της φίλης μας την απατά!

Οκτώ τρόποι να του πεις σ’ αγαπώ

Η πρώτη μας αντίδραση είναι να… πανικοβληθούμε καθώς δεν ξέρουμε πως να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Από την μία σκέφτεσαι να της τα πεις όλα, κι ας θυμώσει μαζί σου (γιατί τόσο ερωτευμένη που είναι μαζί του, αυτό είναι το μόνο σίγουρο). Από την άλλη πάλι, αναρρωτιέσαι πως…  “Μπορεί να ήταν και μια φορά και μοναδική. Ένα λάθος στιγμιαίο…. Να χαλάσεις τη σχέση τους γι αυτό;”.

Η αλήθεια μάλλον βρίσκεται κάπου στη μέση. Σίγουρα είναι ένα πολύ σημαντικό, ευαίσθητο θέμα. Προσπαθείς ωστόσο να μπεις στη θέση της φίλης σου: Εσένα αν σε απατούσε η σχέση σου και το ήξερε η φίλη σου θα ήθελες να στο πει; Θα ήθελες να το ξέρεις ακόμα κι αν ήταν κάτι που συνέβη μία και μοναδική φορά;”… Μην βιαστείς να απαντήσεις.

Υπάρχουν, ίσως, δύο ειδών απαντήσεις:

•    Η μια είναι ότι δεν θα ήθελες να ξέρεις αν σε απατά ο σύντροφός σου, διότι απλά… δεν θες να το γνωρίζεις. Όλοι μας έχουμε δικαίωμα μία φορά στο λάθος. Γιατί να τρέξει η άλλη να στο πει; Δεν βλέπει πόσο ευτυχισμένη είσαι μαζί του; Γιατί θέλει να σας χωρίσει; (Μήπως είναι αυτές οι σκέψεις δικαιολογία για να μην της το πεις;).

•    Και η άλλη απάντηση, βέβαια, είναι ότι όσο κι αν σε πονάει πρέπει να ξέρεις… Γιατί ό τι συμβαίνει μία φορά, μπορεί να συμβεί ξανά. Και ξανά. Και αν το ξέρει η καλύτερή σου φίλη και δεν στο πει τότε θα είναι σαν να σε έχει προδώσει και εκείνη.

Μπέρδεμα…

Μια σταθερή απάντηση σε ένα τέτοιο ερώτημα δεν υπάρχει.

Το θέμα είναι πως μετά από μια τέτοια βόμβα η σχέση τους θα διαλυθεί, ακόμα και αν του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία, μέσα της πάντα θα νιώθει πως εκείνος θα την απατήσει ξανά και αυτό είναι νόμος.

Για να το ξεφουρνίσεις, όμως, αυτό πρέπει να έχεις και αποδείξεις, κάτι που να αποδεικνύει την ενοχή του κυρίου. Γιατί αν πεις πως τον είδες σε κάποιο μέρος με άλλη μπορεί εκείνος να βρει χιλιάδες δικαιολογίες για να ρίξει στη φίλη σου στάχτη στα μάτια. Αλλά πάλι… Και αποδείξεις να μην έχεις, πώς θα κρατήσεις ένα τέτοιο μυστικό;

Το θέμα είναι ότι και η φίλη σου πρέπει να έχει τα ματάκια της ανοιχτά και να μην τρώει κουτόχορτο! Ακόμα και αν σου θυμώσει όταν της το πεις, μόλις περάσει η πρώτη έκρηξη συναισθημάτων, θα το σκεφτεί πιο ψύχραιμα και θαα καταλάβει πως εσύ το έκανες για να την προστατέψεις και όχι για να την πάρεις τον άντρα ή για να την χωρίσεις επειδή ζηλεύεις την ευτυχία της.
Ακόμα κι αν απομακρυνθεί οριστικά από κοντά σου όμως, όσο κι αν σε πονάει, εσύ θα ξέρεις πως έκανες το σωστό. Κι έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό.

Της relationship blogger, Τίνας Α. Μιχαηλίδου
Πηγή: Εx’ Ghost by Tina Michaelidou 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top