Πώς να βγάλεις ωραίες φωτογραφίες στα πιτσιρίκια σου

Όταν το «κοίτα το πουλάκι» δεν πιάνει…

παιδάκια

 Με τα μικρά παιδιά και τις φωτογραφίες συνήθως υπάρχουν τρία προβλήματα: δεν μπορείς να τα πετύχεις ποτέ ακίνητα, ακόμη κι αν σταματήσουν να κινούνται, δεν κάθονται να τα βγάλεις φωτογραφία και τέλος δεν υπάρχει περίπτωση να τους ζητήσεις να χαμογελάσουν και να το κάνουν.

Κι όμως υπάρχουν κάποια τρικ για να τα «ξεγελάσεις» και να πετύχεις τις πόζες των ονείρων σου:

Βρες ένα αντικείμενο που θα του τραβήξει την προσοχή μια κουνιστή πολυθρόνα, ένα ξύλινο αλογάκι, ένα αυτοκινητάκι και ζήτησε του να καθίσει επάνω. Εννοείται ότι την φωτογραφική μηχανή θα την έχεις ήδη έτοιμη για να προλάβεις τα 2 νανοδευτερόλεπτα που θα σταθεί ακίνητο…

Για να κάνεις ένα παιδί να κοιτάξει την κάμερα, πράγμα αδύνατον υπό κανονικές συνθήκες, υπάρχει ένα πολύ δυνατό τρικ: παίρνεις μια μινιατούρα από τον αγαπημένο του ήρωα, ας πούμε τον Spiderman και τον κολλάς με blue Tack πάνω στη φωτογραφική μηχανή σου. Μετά του λες ότι ο Spiderman έχει ένα πολύ ωραίο δώρο για όποιον τον κοιτάζει και έτσι έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις στη στιγμή.

Άλλο κόλπο για να κοιτάξει την κάμερα είναι την ώρα που δεν σε βλέπει να φορέσεις  ένα πολύ αστείο κοκκαλάκι, ας πούμε ένα με αυτάκια λαγού. Ετοίμασε την μηχανή γιατί μόλις δει τι φοράς στο κεφάλι σου και θα σε κοιτάξει και θα γελάσει.

Άφησε το να δει μέσα από τον φακό της μηχανής. Για τα μικρά παιδιά το να στηθούν για μια φωτογραφία είναι μεγάλη αγγαρεία. Αν όμως, τραβήξεις μερικές πόζες, μετά τους τις δείξεις από την οθόνη της μηχανής και τους εξηγήσεις πώς βρέθηκαν εκεί μέσα… ίσως να το βρουν ενδιαφέρον. Έτσι μόλις πας να ξανατραβήξεις μια πόζα ίσως να μην εξαφανιστούν…

Μερικά παιδιά είναι τόσο ντροπαλά που δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσουν να τους φωτογραφίσεις ή να σου χαμογελάσουν. Για να σπάσει ο πάγος και να χαλαρώσουν μπορείς να  κρύψεις κάπου τη μηχανή και να ξεκινήσεις μαζί τους μια άσχετη συζήτηση γεμάτη αστείες ερωτήσεις. Όταν το παιδί αρχίσει να χαλαρώνει και να γελάει, βάλε στην ιστορία σου και την φωτογραφική μηχανή…

Το προτελευταίο όπλο στην φαρέτρα των τρικ, είναι να του ζητήσεις να κάνει το ανάποδο από αυτό που θέλεις: «Έλα Γιωργάκη, δείξε πώς κάνεις όταν είσαι θυμωμένος και κατσουφιασμένος… Όχι, όχι μη γελάς, μη γελάς σου λέω , απα πα… το γέλιο απαγορεύεται».
Ε, αυτό πετυχαίνει σχεδόν πάντα, γιατί όλα τα παιδιά κάνουν το αντίθετο από αυτό που τους λες και μετά ξεσπάνε σε γέλια.

Δωροδόκησέ τα με ένα γλυκό ή ένα παγωτίνι. Όταν όλα τα άλλα τρικ αποτύχουν, υπάρχει και η λύση της δωροδοκίας!

 

Πηγή: allyou.gr

Συντάκτης: Νανά Χατζή

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top