Maneskin: Κατηγορούνται πως «έκλεψαν» το τραγούδι της Eurovision

Ποιο τραγούδι «κρύβεται» πίσω από το "Zitti e buoni"

Δείτε τις δηλώσεις των Maneskin για τα ναρκωτικά μετά τη νίκη τους στην Eurovision 2021

Η νίκη της Ιταλίας στην Eurovision 2021 με το "Zitti e buoni" των Måneskin και τον πολυσυζητημένο frontman τους, Damiano David, φαίνεται πως θα μας απασχολήσει αρκετά. 

 

Damiano David: Ο Έλληνας φίλος και οι άγνωστες διακοπές του στην Αστυπάλαια

Μετά τον ντόρο που προκλήθηκε σχετικά με τη χρήση ή μη ναρκωτικών ουσιών από τον Damiano στο green room κατά τη διάρκεια του τελικού, και την ετυμηγορία της EBU που τον απαλλάσσει από όλες τις κατηγορίες, μια νέα περιπέτεια έρχεται για τους μεγάλους νικητές του διαγωνισμού.

Η απάντηση των Maneskin για τα ναρκωτικά: «Δε θα κάναμε ποτέ κάτι τέτοιο!»

«Οι Maneskin ‘’έκλεψαν’’ το τραγούδι της Eurovision»

Συγκεκριμένα, στη ραδιοφωνική εκπομπή “De Staat van Stasse” του NPO Radio 2 της Ολλανδίας, οι παρουσιαστές φιλοξένησαν τον Gert van de Velde από το Veluwe FM και του έβαλαν να ακούσει το νικητήριο τραγούδι της φετινής Eurovision. Εκείνος τότε αναγνώρισε πίσω από τη μελωδία του τραγουδιού "Zitti e buoni", το “You Want It, You’ve Got It” των The Vendettas, ενός Ολλανδικού punk συγκροτήματος που ίδρυσε ο Joris Linssen το 1985 και δραστηριοποιήθηκε μέχρι το 1992.

Σύμφωνα με το OGAEGREECE, οι παρουσιαστές της εκπομπής επικοινώνησαν με τον Linssen, ώστε να μάθουν αν ο ίδιος γνωρίζει για την ομοιότητα των δύο τραγουδιών, με τον εκείνον να εποβεβαιώνει ότι είναι ενήμερος για την ομοιότητα των δυο τραγουδιών. 

Αρχικά, ο Linssen παρακολουθώντας τον τελικό της Eurovision, νόμιζε ότι το riff του “Zitti e buoni” ήταν από κάποιο γνωστό τραγούδι του Lenny Kravitz, ενώ στη συνέχεια συνειδητοποίησε πως πρόκειται για δικό του δημιούργημα από το τραγούδι των The Vendettas “You Want It, You’ve Got It”.

Ακούστε τα δύο τραγούδια παρακάτω:


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top