Ο Ν.Χατζηνικολάου για την συμφωνία:Η επιλογή ήταν ή ασύντακτη χρεοκοπία ή βαρύ Μνημόνιο

«Η απάντηση στο αν ο Βαρουφάκης ήταν καλός ή κακός βρίσκεται στο ότι τον άλλαξε ο ίδιος ο Τσίπρας»

Ο Ν.Χατζηνικολάου για την συμφωνία:Η επιλογή ήταν ή ασύντακτη χρεοκοπία ή βαρύ Μνημόνιο

Το σχόλιο του μετά την επίτευξη συμφωνίας στην μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών που διήρκεσε 17 ώρες έκανε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Μέσω της ραδιοφωνικής του εκπομπής στον «Real Fm», ο δημοσιογράφος και εκδότης είπε πως «η Ελλάδα βρέθηκε με την πλάτη στο τοίχο και με τον κίνδυνο της ασύντακτης χρεοκοπίας να είναι παρών.Μέχρι Παρασκευη-Σάββατο βλέπαμε πιθανότερη την ασύντακτη χρεοκοπία την Δευτέρα και όχι την συμφωνία που επετεύχθη τελικά. Μεγάλο πρόβλημα σχετίζεται με την δεδηλωμένη προκειμένου να δούμε αν η κυβέρνηση θα μπορέσει να περάσει έως την Τέταρτη τα πολύ δύσκολα νομοσχέδια για να ξεκλειδώσει η χρηματοδότηση».
Μάλιστα τόνισε πως σε αυτό το σημείο έφτασε η χώρα μετά την διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης που είχε ως αποτέλεσμα «να είναι η επιλογή μας ή η ασύντακτη χρεοκοπία ή ένα βαρύ μνημόνιο σαν αυτό που ήρθε».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη και στα λάθη που έκανε όσο ήταν Υπουργός Οικονομικών, άσκησε κριτική, λέγοντας πως «η δημιουργική ασάφεια δεν βοηθά τον αδύναμο αλλά τον ισχυρό γιατί ο ισχυρός της δίνει όποια ερμηνεία θέλει. Ο αδύναμος πρέπει να επιδιώκει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σαφήνεια γίνεται», καθώς όπως εξήγησε, όταν υπάρχει σ��φήνεια όλα μπορούν να καταγραφούν και να μην μπορεί κανείς να τα αμφισβητήσει.

Μάλιστα δεν έκρυψε πως αυτό που έκανε ο Βαρουφάκης στις 27 Φεβρουαρίου, να φωνάζει λέγοντας πως “δεν χρειαζόμαστε χρήματα” ήταν απίθανο.

Για να καταλήξει τονίζοντας πως το αν ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν καλός ή κακός, το απαντούν οι κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πήρε την διαπραγμάτευση στην πλάτη του, έδιωξε τον Γιάνη Βαρουφάκη από το Υπουργείο Οικονομικών, και έβαλε στην θέση του τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.




Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top