Michelin 2022: Ποια εστιατόρια κέρδισαν και ποιο έχασε το αστέρι του;

Τα ελληνικά εστιατόρια που ξεχώρισε ο οδηγός- θεσμός

Michelin 2022: Η Λίστα Με Τα Αστεράτα Εστιατόρια Της Αθήνας

Με παρουσία στην Αθήνα από το 1987, ο οδηγός Michelin παρουσίασε τις νέες του επιλογές για την Αθήνα, με νέα, τόσο Πράσινα όσο και Γαστρονομικά, Αστέρια Michelin, καθώς και καινούριους θησαυρούς που προσκαλούν τους λάτρεις της γαστρονομίας να τους ανακαλύψουν.

Έρχεται το 1ο Φεστιβάλ Οινογνωσίας Θήβας

Το μοναδικό εστιατόριο με δύο Αστέρια

Στις επιλογές του Οδηγού Αθήνας για το 2022, περιλαμβάνεται ένα εστιατόριο που απέσπασε Δύο Αστέρια Michelin, καθώς και ένα Πράσινο Αστέρι: To Delta ξεχωρίζει για την υπέροχη avant-garde αισθητική του, στην καρδιά του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Οι chefs Γιώργος Παπαζαχαρίας και Θάνος Φέσκος, με σημαντική εμπειρία σε Βόρειες χώρες, προσφέρουν γαστρονομικές προτάσεις οι οποίες συνδυάζουν Σκανδιναβικά concepts και μαγειρικές τεχνικές με τοπικά προϊόντα, με συνδετικό κρίκο την έννοια της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. 

Τα δύο νέα εστιατόρια που απέσπασαν από ένα Αστέρι

Το Soil, που βρίσκεται στη γειτονιά του Παγκρατίου και προσφέρει μία γοητευτική αυλή, φιλοξενεί την κουζίνα των chefs Τάσου Μαντή και Αλέξανδρου Μουρίδη. Το εστιατόριο απέσπασε και ένα Πράσινο Αστέρι MICHELIN.

Το The Zillers είναι αναμφίβολα ένα ιδιαίτερα μοναδικό εστιατόριο καθώς βρίσκεται στο rooftop του The Zillers Boutique Hotel. Αυτό σημαίνει ότι οι επισκέπτες του μπορούν να απολαύσουν την υπέροχη θέα της Ακρόπολης και της Μητρόπολης Αθηνών.

Τα εστιατόρια που διατήρησαν και φέτος το Αστέρι τους

Τα εστιατόρια Botrini's, CTC, Hytra, Pelagos και Βαρούλκο Seaside, που είχαν ήδη ένα Αστέρι MICHELIN, επιβεβαίωσαν εκ νέου το επίπεδο της γαστρονομίας που προσφέρουν και διατηρούν την τιμητική διάκριση και φέτος, μαζί με τα Bib Gourmand των Cerdo Negro 1985, Nolan και Οικείο, στα οποία, ο οδηγός αναγνωρίζει για ακόμα μία φορά την εστίασή τους στο good value for money.

Τα τέσσερα νέα εστιατόρια που κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνιση τους στον Οδηγό

  • Tο Hervé’s, που παίρνει το όνομά του από τον ιδιοκτήτη του chef Hervé Pronzato, το bar βρίσκεται πίσω από την κουζίνα, που σημαίνει ότι μπορείτε να παρακολουθείτε ό,τι συμβαίνει εκεί όσο απολαμβάνετε το γεύμα σας.
  • Το Λινού Σούμπασης και Σια ξεχωρίζει για την αισθητική του καθώς βρίσκεται σε ένα πρώην κατάστημα χειροποίητων κεριών (ορισμένα προϊόντα πωλούνται ακόμα), στη ζωντανή περιοχή του Ψυρρή
  • Το Merceri, ένα κλασσικό, αυθεντικό μπιστρό, σερβίρει την κουζίνα της Μαρίας Ντιούδη και της Μελίνας Χωματά, που γνωρίστηκαν όταν δούλευαν σε πολυτελή ξενοδοχεία στη Σαντορίνη.
  • Το VERi TABLE, ένα μπιστρό γαλλικού τύπου, σας υποδέχεται ένα χαρούμενο ζευγάρι και θα βρείτε προτάσεις που τιμούν την κουζίνα της Προβηγκίας. 

Οι επιλογές του Οδηγού MICHELIN για την Αθήνα το 2022, με μία ματιά: 
27 εστιατόρια επιλέχτηκαν που περιλαμβάνουν:
-    1 εστιατόριο με Δύο Αστέρια MICHELIN
-    8 εστιατόρια με Ένα Αστέρι MICHELIN
-    3 εστιατόρια με Bib Gourmand

O Οδηγός MICHELIN για το 2022

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top