Street Art Festival στον Δήμο Ηλιούπολης

Διακεκριμένοι καλλιτέχνες αποτελούν έμπνευση για την αστική τέχνη

Street Art Festival

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου από νωρίς το πρωί το Α’ Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης μετατρέπεται σε hub δημιουργίας που θα γεμίσει με χρώμα, τέχνη και ενέργεια!

Ξεκινά το «17ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας»

Ο αθλητισμός ενέπνευσε πολλούς καλλιτέχνες, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και η street art δεν αποτελεί εξαίρεση. Σε ένα ασφαλή χώρο και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας διακεκριμένοι καλλιτέχνες της street art και του graffiti θα απαντήσουν στο ερώτημα του πως οι έννοιες «της κίνησης, της ταχύτητας και του δυναμισμού», αποτελούν έμπνευση για τη σύγχρονη αστική τέχνη.

Η λίστα των καλλιτεχνών

Η λίστα των συμμετεχόντων καλλιτεχνών είναι μεγάλη και περιλαμβάνει ονόματα καταξιωμένα στο χώρο, με διαφορετικές αφετηρίες και ετερόκλητο στυλ. Ø Ο ξεχωριστός street artist Achilles, γνωστός για τα εντυπωσιακά γυναικεία πορτραίτα και τα παιχνίδια του με την προοπτική και το χώρο. Ø Ο Alone98, για περισσότερα από είκοσι χρόνια χρησιμοποιεί την τέχνη για να σχολιάσει τα δρώμενα της εποχής και να εναντιωθεί στο ρατσισμό, τη βία και τον πόλεμο. Ø Ο Νίκος Flip Παναγιωταράκος, σχολιάζει με χιούμορ και πρωτοτυπία την συγχρονη πραγματικότητα, δημιουργώντας ευφάνταστα και έξυπνα έργα και χρησιμοποιώντας τεχνικές όπως τον αναμορφισμό και την ενσωμάτωση του περιβάλλοντος χώρου μέσα στο έργο του. Ø Ο Dimitris Meizar, γνωστός tattoo artist, δημιουργεί υπέροχες μικρές και μεγάλες τοιχογραφίες με έντονα χρώματα και έμπνευση από το ζωικό βασίλειο και την κουλτούρα του graffiti. Ø Ο γκραφιτάς και street artist Platonas, ένας από τους πιο δραστήριους καλλιτέχνες του χώρου και δημιουργός εμβληματικών πορτραίτων αλλά και χαρακτήρων από το σύμπαν των comics. Ø Ο αυτοδίδακτος εικαστικός καλλιτέχνης Skitsofrenis , ενεργός στη street art από το 2008 με αμέτρητες μικρές και μεγάλες τοιχογραφίες στην Αθήνα αλλά και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Μεσσηνιακή Μάνη. Ø Ο Krah, δημιουργός υπέροχων και κάποιες φορές τρομακτικών πλασμάτων, που μετά από μια δεκαετία graffiti στο Λονδίνο συνεχίζει ακάθεκτος να μπλεντάρει μυθολογία, pop αναφορές και φουτουρισμό. Ø Η καλλιτεχνική ομάδα The Slang Network, αποτελεί μια κολλεκτίβα δημιουργικών άνθρωπων άπο όλο το φάσμα της ζωγραφικής, του graffiti και της εικονογράφισης. Τα καλλιτεχνικά τους στυλ είναι αναγνωρίσιμα και μοναδικά, είτε πρόκειται για τον μινιμαλισμό του Onebran, είτε για το πολύχρωμο pop στυλ του Soteur, το καυστικό χιούμορ του Mambo και την ανάλαφρη διάθεση του εθισμένου στα cartoons Bassment Rats. Η ισχύς εν τη ενώση. Ø Ο αρχιτέκτονας και εικαστικός καλλιτέχνης Thinker που με πειραματισμό αναμειγνύει σχήματα, φόρμες και χρώματα. Ø Ο Yiakou με τις πολύχρωμες φαντασιακές φιγούρες του, δημιουργεί μοναδικούς κόσμους εμπνευσμένους από τον έρωτα, τα όνειρα και τις αναμνήσεις. Ø Η Άννα Δημητρίου (Canndyblue), καλλιτέχνης κολλάζ που επιπλέον ασχολείται με την συγγραφή, το σχεδιασμό αφισών και εξωφύλλων εναλλακτικών περιοδικών. Στα γεμάτα με χρώμα κολλάζ της συνδυάζει παλιές φωτογραφίες με τεχνικές ελαιογραφίας.
Επιπλέον, είμαστε στην ευχάριστη θέση, να φιλοξενήσουμε ένα σύνολο από εξαιρετικούς καλεσμένους καλλιτέχνες που με το έργο τους καλύπτουν όλες τις εκφάνσεις της σύγχρονης αστικής τέχνης. Chrysolie , Αλεξανδρος Κατάρας (Fors101) , Γιώργος Παπαγεωργίου (31stillwriting) , Αλεξάνδρα Καψή, Boem lifestyle, Resk237 , Dream Victim, Epsilon, Fotizontas, Devoid, Pati Avish, Sotiris Fen , Born, Komet, Spant, Lune 82, Wask.

Η θεατρική ομάδα ΟΝΕΙΡΟΔΡΑΜΑ παρουσιάζει το έργο «Μπες στα Παπούτσια μου»

Συμπληρωματικές δράσεις

Το φεστιβάλ όμως δεν είναι μόνο οι τοιχογραφίες.

Από τις 11.00 έως τις 13.00, θα απολαύσουμε παγκόσμιους πρωταθλητές του parkour σε μια επίδειξη ακρίβειας και ταχύτητας καθώς και αθλητές του Γυμνάθλου που τώρα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο άθλημα.
Παράλληλα η ομάδα γυναικών του Ακροβατικού cheerleading του Γυμνάθλου που πήρε την πρόκριση για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2022 θα εκτελέσει εντυπωσιακά ακροβατικά, όπως πετάγματα και πυραμίδες ενώ οι αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Cheerleading θα παρουσιάσουν εντυπωσιακά προγράμματα Αθλητικού Ομαδικού Χορού, CHEER POM & CHEER HIP HOP.
Τη διοργάνωση του αθλητικού event έχει αναλάβει η Ε.Γ.Ο. (Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία) και η Ε.Ο.Τ.-Α.Ο.Χ. (Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading-Αθλητικός Ομαδικός Χορός) με τα αθλητικά σωματεία της Ηλιούπολης, ΣΗΓΑ «ΓΥΜΝΑΘΛΟΣ» και «ΑΜΑΖΟΝΕΣ».

Οι διοργανωτές

Το φεστιβάλ αποτελεί μια διοργάνωση του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) - Γρηγόρης Γρηγορίου σε συνεργασία με την εταιρεία Awesome Athens Experiences.
O Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ έχει αναπτύξει έντονη δράση στο χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού με σκοπό την καλλιέργεια, την ανάπτυξη και την αναβάθμιση του πολιτιστικού και αθλητικού πνεύματος, της αθλητικής και πολιτιστικής συνείδησης στην Ηλιούπολη.
Μετά την μεγάλη επιτυχία του 1ου φεστιβάλ street art στο δήμο Βύρωνα, καθώς και την ανάπλαση της ιστορικής πλατείας Ταπητουργείου με έργο street art μεγάλης κλίμακας, η Awesome Athens Experiences συνεχίζει να προωθεί την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και των προαστίων της μέσω της αστικής τέχνης.
Μείνετε συντονισμένοι! Σύντομα θα υπάρξουν λεπτομέρειες!

Info

Ημέρες λειτουργίας: Κυριακή 17/10
Ώρα έναρξης: 10.00
Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top