Aρβανιτάκη, Κότσιρας και άλλοι καλλιτέχνες τραγουδούν για τους πυρόπληκτους

Η συναυλία θα γίνει στις 28 Σεπτεμβρίου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο

Συναυλία για την ενίσχυση των πυρόπληκτων οικογενειών της Βόρειας Εύβοιας δίνουν σπουδαίοι καλλιτέχνες στις 28 Σεπτεμβρίου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

«Μαρίκα» με τη Νένα Μεντή στο Θέατρο Χώρα

Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά):

Ελευθερία ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ
Γιάννης ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ
Ελεωνόρα ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ
Χρήστος ΘΗΒΑΙΟΣ
Γιάννης ΚΟΤΣΙΡΑΣ
Γιάννης ΚΟΥΤΡΑΣ
Αποστόλης ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ( ΤΣΟΛΙΑΣ)
Νατάσσα ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ
Γιώργος ΝΤΑΛΑΡΑΣ
Βασίλης ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Μίλτος ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ
Άλκηστις ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ
ΠΥΞ ΛΑΞ
Μάριος ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ
Γιάννης ΧΑΡΟΥΛΗΣ
Μιχάλης ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ
Κώστας ΧΑΤΖΗΣ
 
Παρουσίαση: Θανάσης  ΑΛΕΥΡΑΣ
Επιμέλεια προγράμματος: Μαργαρίτα ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ
Σκηνοθεσία: Άγγελος ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Ενορχηστρώσεις: Γιάννης ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΚΗΣ
 

Το καλοκαίρι του 2021 σημαδεύτηκε από την πιο καταστροφική πυρκαγιά
όλων των εποχών.

Απέραντες εκτάσεις πευκοδάσους στη Βόρεια Εύβοια, την Αττική και την Πελοπόννησο έγιναν κυριολεκτικά στάχτη, πολλοί συμπολίτες μας έχασαν  το σπίτι και την περιουσία τους και χιλιάδες ζώα έχασαν τη ζωή τους.

Ειδικά στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, η οικολογική και οικονομική καταστροφή είναι τεράστια, καθώς – με μία πρώτη εκτίμηση – τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά:
η συνολική έκταση που καταστράφηκε ξεπερνά τα 500.000 στρέμματα, από τα οποία τα περισσότερα είναι δάσος.
Αυτό αντιστοιχεί στο 12% του δασικού πλούτου της χώρας.

Πρόκειται για μία εθνική τραγωδία, μία ανυπολόγιστη καταστροφή που θα γραφτεί κυριολεκτικά με μαύρα γράμματα στην ιστορία μας. Ένα μήνα μετά, με νωπές ακόμη στη μνήμη μας τις εφιαλτικές εικόνες από τη βιβλική καταστροφή και κατευθείαν από την καρδιά της τραγωδίας, οι Δήμοι Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, με την υποστήριξη της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία της διοργάνωσης μίας μεγάλης συναυλίας, με διττό στόχο: αφενός, την ενίσχυση των πυρόπληκτων οικογενειών και, αφετέρου, την ψυχολογική στήριξη του δοκιμαζόμενου λαού της Βόρειας Εύβοιας.   

Στο κάλεσμά τους ανταποκρίθηκαν αμέσως, αφιλοκερδώς, σημαντικοί καλλιτέχνες και δημιουργοί, καθώς και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, εταιρείες του οποίου προσφέρθηκαν να αναλάβουν την οργάνωση και την εκτέλεση της συναυλίας.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συνδράμει παραχωρώντας ευγενικά το Παναθηναϊκό Στάδιο, στο κέντρο της Αθήνας για την διεξαγωγή της συναυλίας και το όλο εγχείρημα υποστηρίζεται από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν με τη μορφή υποτροφίας στα παιδιά των πυρόπληκτων οικογενειών και των δύο Δήμων που ξεκινούν τις σπουδές τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, ώστε να στηριχτούν ουσιαστικά οι ανάγκες της φοίτησής τους και να ανακουφιστούν
με αυτόν τον τρόπο οι οικογένειές τους.

Επίσης, οι κοινωφελείς επιχειρήσεις των Δήμων θα φροντίσουν, ώστε τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τη μεγάλη αυτή συναυλία να στηρίξουν με κάθε τρόπο επείγουσες ανάγκες που προέκυψαν από την φυσική και οικονομική καταστροφή της πυρκαγιάς στους Δήμους Ιστιαίας Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.
Πληροφορίες συναυλίας


Την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας,

«Μένουμε Όρθιοι».  Και όλοι μαζί προχωράμε μπροστά για ένα κοινό σκοπό, στέλνοντας
σαφές μήνυμα πως η αλληλεγγύη και η προσφορά
είναι ο δρόμος για να ανθίσει η ζωή ξανά.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top