Γιορτή της Μητέρας με την Ωδή στην Καλλιπάτειρα

Ένα έργο αφιερωμένο στη γυναίκα που αψήφησε τις απαγορεύσεις

Γιορτή της Μητέρας- Ωδή στην Καλλιπάτειρα

Η Περιφέρεια Αττικής σέβεται, τιμά και αγαπάει αδιάλειπτα την Μητέρα, σύμβολο ζωής, έμπνευσης, αγώνα και αυταπάρνησης.

Σε αυτό το πλαίσιο και με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, παρουσιάζει διαδικτυακά την Κυριακή 9 Μαΐου και ώρα 21:00 την «Ωδή στην Καλλιπάτειρα» - ένα υψηλής αισθητικής συμφωνικό έργο, αφιερωμένο σε μια μητέρα που έμεινε στην Ιστορία ως η πρώτη γυναίκα η οποία αψήφησε τις απαγορεύσεις και το άβατο της Ολυμπίας για τις γυναίκες, προκειμένου να μπορέσει να παρακολουθήσει τον γιό της τον Πεισίρροδο να αγωνίζεται.

Διαγωνισμός μαθητικού ραδιοφώνου: Οι ευχές που έγιναν στίχοι

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και στην Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Μαίρη Βιδάλη που επέλεξαν αυτή την εξαιρετική συμφωνική καντάτα, την οποία θα αποδώσουν ο Πασχάλης Τόνιος και η σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου, πλαισιωμένοι με την αφήγηση του Γρηγόρη Βαλτινού.

Το έργο είναι βασισμένο σε ποιήματα μεγάλων Ελλήνων κλασικών και σύγχρονων ποιητών όπως του Λορέντζου Μαβίλη, του Άγγελου Σικελιανού, του Κωστή Παλαμά, του Τάκη Δόξα, αλλά και κείμενα του Ομήρου, του Πινδάρου, καθώς και μελοποιημένα ποιήματα του Σαράντη Αλιβιζάτου.

Συμπράττουν οι μουσικοί Χρήστος Ζούμπος (κιθάρα), Απόστολος Φωτάκης (πιάνο), Γιάνος Γιοβανός (βιολοντσέλο), Γιάννα Παναγοπούλου (κρουστά), Μιγκέν Σελμάνι (βιολί), Δήμητρα Χανιαλάκη (φλάουτο) και το μεικτό φωνητικό σύνολο «Καλλιτεχνήματα» της Μαρίας Μιχαλοπούλου.

Την εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου παρουσιάζει η Ξένια Γεωργοπούλου.

Το πρόγραμμα θα είναι ελεύθερα διαθέσιμο για θέαση στην επίσημη σελίδα της Περιφέρειας Αττικής στο Facebook (www.facebook.com/PerifereiaAttikis) και στο κανάλι της Περιφέρειας στο YouTube (youtube.com/perattika) ενώ θα ενημερώνεται συνεχώς στο FB event https://fb.me/e/4d0WvE2Po.

«Όχι μία, αλλά όλες οι ημέρες είναι αφιερωμένες στη Μητέρα, τον πιο σημαντικό άνθρωπο στη ζωή κάθε ανθρώπου», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Μητέρας. Όπως τόνισε, «η εκδήλωση αυτή είναι μόνο μια μικρή, συμβολική αναγνώριση της αφοσίωσης κάθε μάνας, κάθε αφανούς ηρωίδας της καθημερινότητάς μας, που μας περιβάλλει με την αγάπη και τη στοργή της από την πρώτη στιγμή που βλέπουμε το φως της ζωής μέχρι και την τελευταία πνοή της. Η Περιφέρεια Αττικής είναι και θα συνεχίσει να είναι με κάθε τρόπο δίπλα σε κάθε γυναίκα που επιτελεί το πιο αξιόλογο, δια βίου λειτούργημα».

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Μαίρη Βιδάλη δήλωσε: «Χρόνια πολλά σε όλες εμάς που ο Θεός μας χάρισε την ύψιστη ευλογία να φέρουμε στον κόσμο την ίδια την ζωή και σε όλες εκείνες που το αγαθό αυτό δεν τους το έδωσε η φύση αλλά η καρδιά τους, μεγαλώνοντας ή φροντίζοντας έναν νέο άνθρωπο».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top