Οι Chóres της Μαρίνας Σάττι: Ένας υπέροχος τρόπος ανάδειξης της παράδοσης

Παραδοσιακά τραγούδια από κάθε γωνιά της Ελλάδας

Οι Chóres (κόρες) είναι το φωνητικό σύνολο που δημιουργήθηκε από τη Μαρίνα Σάττι το 2017 με σκοπό την εκπαίδευση στη μουσική και το πολυφωνικό τραγούδι, τον χορό και την υποκριτική καθώς και την ανάπτυξη καλλιτεχνών με ευρεία παιδεία και κοινωνική αντίληψη.

Με κεντρικό άξονα την μουσική, οι chórεs αξιοποιούν όλα τα εκφραστικά μέσα για να πειραματιστούν πάνω στη σύνδεση στοιχείων διαφορετικών πολιτισμών και από το 2017 μέχρι σήμερα, περισσότερες 150 γυναίκες, 13 έως 55 ετών, αναβιώνουν τραγούδια παραδοσιακά με μοναδικό τρόπο.

Τρεις παραστάσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω live streaming

Πρόσφατα στο επίσημο τους κανάλι στο YouTube, κοινοποιήθηκε η ενέργεια των live session CHÓRES [ At Bageion Hotel ] όπου παρουσιάζουν παραδοσιακά τραγούδια από κάθε γωνιά της Ελλάδας σε χορωδιακή επεξεργασία από τους συνθέτες Φίλιππο Τσαλαχούρη και Χρήστο Σαμαρά.

«Γεύσεις και κατακτήσεις» στο Δημοτικό Θέατρο

ΚΑΤΩ ΣΤΗ ΡΟΔΟ - CHÓRES [ At Bageion Hotel ] https://www.youtube.com/watch?v=ejthrd-u3Jk

Μετά την πρόσφατη περιοδεία τους σε αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, σε συνεργασία με την εναλλακτική σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, οι Chóres, μεταδίδουν το έργο τους, μέσα από το επίσημο κανάλι τους στο Youtube και οι πρώτες κριτικές από κοινό και ΜΜΕ, είναι υπέροχες.

ΥΠΝΕ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ - CHÓRES [ At Bageion Hotel ]

Η κινηματογράφηση των βίντεο, αναδεικνύει την ιδιαίτερη νεοκλασική αρχιτεκτονική του ξενοδοχείου “Μπάγκειον” στην Αθήνα, αξιοποιώντας μία υποφωτισμένη αισθητική, σε συνδυασμό με την κίνηση της κάμερας που σχεδόν αιωρείται στο χώρο προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα πολιτισμού και τέχνης της μουσικής.

 

• Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μαρίνα Σάττι

• Μουσική διδασκαλία - διεύθυνση: Ειρήνη Πατσέα

• Κινησιολογία: Μαρκέλλα Μανωλιάδη, Σοφία Κωνσταντινίδου

• Κοστούμια: Δήμος Κλιμενώφ

• Ηχογράφηση: Γιάννης Δαμιανός

• Μίξη ήχου: Νίκος Κόλλιας @ Antart Studios

• Διεύθυνση παραγωγής: Θωμαΐς Τριανταφυλλίδου

• Διεύθυνση Φωτογραφίας: Evan Μαραγκουδάκης

• Τραγουδούν οι Chóres:

Πάττυ Δεδουσοπούλου, Μαρίνα Εμμανουηλίδου, Σιμέλα Εμμανουηλίδου, Γεωργία Ζαχαριάδη, Αναστασία Καραχρήστου, Χρύσα Κλεισιάρη, Κατερίνα Κουτσονικόλα, Άριελ, Κράρουπ, Ειρήνη Μασάλη, Εβελίνα Μεγαλοκονόμου, Αλκμήνη Μπασακάρου, Δανάη Πολίτη, Δήμητρα, Σπέλα, Δανάη Στεργίου, Θωμαΐς Τριανταφυλλίδου, Δανάη Χαντά - Μάρτιν

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top