Μία βόλτα στο νεοκλασσικό όπου έζησε ο Ελευθέριος Βενιζέλος

Οι επισκέπτες θα μάθουν και για τη σημερινή χρήση του κτιρίου

Βρετανική Πρεσβευτική Κατοικία- Ελ. Βενιζέλος

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση των Αθηναίων στο ‘British Residence Open Day’ των περασμένων δύο ετών, η Βρετανική Πρεσβευτική Κατοικία ανοίγει και πάλι τις πύλες της, για τρίτη συνεχή χρονιά, και καλεί τους φίλους της να ανακαλύψουν την ιστορία αυτού του μαγευτικού κτιρίου!

Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας STEM για μικρούς και μεγάλους
 

Η Βρετανική Πρεσβευτική Κατοικία είναι ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά σπίτια στην πόλη των Αθηνών, που αποτέλεσε την κατοικία του Ελευθερίου Βενιζέλου προς το τέλος της ζωής του. Από το 1936 το κτίριο στεγάζει τις δραστηριότητες της Βρετανικής Πρεσβείας και σήμερα λειτουργεί ως κατοικία της Βρετανίδας Πρέσβεως στην Αθήνα, Κέιτ Σμιθ, με περισσότερες από 300 εκδηλώσεις να φιλοξενούνται κάθε χρόνο στους χώρους του.
 
Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους επιβλητικούς εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της Κατοικίας, να μάθουν περισσότερα για την ιστορία του κτιρίου από την εποχή του Βενιζέλου, καθώς και για τη σημερινή του χρήση.
 
Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στην Βρετανική Πρεσβευτική Κατοικία και να σας μυήσουμε στην ιστορία αυτού του μοναδικού χώρου! 
 
Βρετανική Πρεσβευτική Κατοικία (Λουκιανού 2, Κολωνάκι): 10:00 – 12:00 & 13:00 – 16:00.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top