ΔΕΟΣ! Ερευνητής υποστηρίζει ότι ανακάλυψε τη ΔΙΑΘΗΚΗ του Μ. Αλέξανδρου

Υποστηρίζει ότι κρυβόταν «μπροστά στα μάτια μας»

H περίφημη διαθήκη του Μεγάλου Αλεξάνδρου ανακαλύφθηκε (μάλλον), μετά από πάνω από 2.000 χρόνια από τον θάνατό του. Ένας ερευνητής από το Λονδίνο ισχυρίζεται ότι «ξέθαψε» τις τελευταίες επιθυμίες του μεγάλου Μακεδόνα, σε ένα αρχαίο κείμενο που κρυβόταν «μπροστά στα μάτια μας», όπως λέει ο ίδιος, επί αιώνες.

Ο Ντέιβιντ Γκραντ, ο ερευνητής που επί 10 χρόνια μελετά τα έγγραφα του Μ. Αλέξανδρου, πιστεύει ότι η αρχική του διαθήκη όριζε ως κληρονόμους του τους δυο γιους του. Σε δεύτερη ανάγνωση, ο Γκραντ υποστηρίζει ότι η πρώτη διαθήκη ξαναγράφτηκε και μοιράστηκε, ώστε να αναδείξει τους σκοπούς του για την Ελληνοπερσική αυτοκρατορία που διοικούσε και για να αποδείξει την τεράστια κυριαρχία του.

 

Ο Ντέιβιντ Γκραντ

«Η διαθήκη του Μ. Αλέξανδρου, αν τα ευρήματά μου είναι σωστά, τότε το έγγραφο της διαθήκης του θα είναι από τα πιο σημαντικά στρατιωτικά και πολιτικά κείμενα της ιστορίας του αρχαίου κόσμου», υποστηρίζει ο ίδιος.

Εκτός από τους απογόνους του, που ορίζονται κληρονόμοι και συνεχιστές του, στο κείμενο «φωτίζονται» και οι εχθροί του, που συνωμότησαν ώστε να τον σκοτώσουν.


 


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top