Η απάντηση του Εθνικού θεάτρου στο πρόστιμο 100.000 που έφαγε από το ΙΚΑ

Διαβάστε την ανακοίνωση της πρώτης κρατικής σκηνής

​Πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ επιβλήθηκε από το ΙΚΑ, στο Εθνικό Θέατρο, επειδή, όπως ισχυρίστηκε «τσίμπησε» αρκετούς ανασφάλιστους εργαζομένους.

Η πρώτη κρατική σκηνή, θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και έτσι εξέδωσε μία ανακοίνωση στην οποία μεταξύ των άλλων αναφέρει, πως δεν συντρέχει εισφοροδιαφυγή από το Εθνικό Θέατρο.

Επίσης δίνει την απάντησή της, και στα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως κάποιοι εργάτες του Εθνικού δούλευαν στα εργαστήρια του Ρουφ, χωρίς να έχουν άδεια παραμονής για τη χώρα μας, επισημαίνοντας πως ουδεμία ευθύνη φέρει το Εθνικό Θέατρο.

Διαβάστε την ανακοίνωση της πρώτης κρατικής σκηνής

«Tο προσωπικό του Εθνικού Θεάτρου - εργαζόμενοι αορίστου και ορισμένου χρόνου - διαθέτει όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις στο βαθμό που απαιτείται (τόσο άδεια απασχόλησης όσο και άδεια παραμονής). Ως εκ τούτου, ουδείς εργαζόμενος στο Εθνικό Θέατρο απασχολείται χωρίς να διαθέτει, στο βαθμό που απαιτείται, τα νόμιμα δικαιολογητικά, τόσο για άδεια απασχόλησης όσο και για άδεια παραμονής στη χώρα. Σε ό,τι αφορά το πρόστιμο των 100.000 ευρώ που επιβλήθηκε στον οργανισμό από το ΙΚΑ, επειδή παραβίασε την ισχύουσα εργατική νομοθεσία (άρθρο 16 του νόμου 2874 του 2000), απασχολώντας εννέα ανασφάλιστους εργάτες στο ξήλωμα του σκηνικού της «Λυσιστράτης» στο Ηρώδειο (στις 24 Σεπτεμβρίου), η πρώτη κρατική σκηνή υποστηρίζει ότι «επί της ουσίας το επιβληθέν από το ΙΚΑ πρόστιμο στο Εθνικό Θέατρο (ΠΕΕ), δεν αφορά σε ανασφάλιστη εργασία, αλλά σε δήθεν παράλειψη υποχρέωσης του Εθνικού Θεάτρου να υποβάλει στο ΙΚΑ Κατάσταση Προσωπικού του και να τηρήσει αυτήν, υποχρέωση που δεν είχε στη συγκεκριμένη περίπτωση το Εθνικό Θέατρο. Οι αναγραφόμενοι στην εν λόγω Πράξη Επιβολής Εισφορών (ΠΕΕ) «δεν τελούσαν σε κανενός είδους εξάρτηση από το Εθνικό Θέατρο, ώστε να συνιστούν α��ό το νόμο προσωπικό, για το οποίο απαιτείται η γνωστοποίησή του στο ΙΚΑ -όπως νομίμως θα υποστηριχθεί στα αρμόδια δικαστήρια, αλλά όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί και στη διοίκηση του ΙΚΑ. Και τούτο διότι, ως αυτοαπασχολούμενοι είχε ο καθένας χωριστά συμφωνήσει με το Εθνικό Θέατρο το ύψος της αμοιβής του (με ή και χωρίς ΦΠΑ ανάλογα με το φορολογικό παραστατικό του καθενός) και το είδος του έργου που αναλάμβανε.Το Εθνικό Θέατρο όχι μόνο κατέβαλε νομίμως τη συμφωνηθείσα αμοιβή τους, αλλά και στο βαθμό, που για την καταβληθείσα αμοιβή συνέτρεχε νόμιμη υποχρέωση απόδοσης ασφαλιστικών εισφορών τους μέσω ΙΚΑ, αυτή τηρήθηκε καθ’ ολοκληρίαν. Το Εθνικό Θέατρο είναι από τα ελάχιστα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που αποδίδουν στο ακέραιο τις ασφαλιστικές εισφορές σ��ο ΙΚΑ. Ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι το Εθνικό Θέατρο κατέβαλε το έτος 2015 και το έτος 2016 (μέχρι σήμερα) για ασφαλιστικές εισφορές το ποσό των 2.363.944,81 ευρώ. Καμία πρόσληψη δεν λαμβάνει χώρα στο Εθνικό Θέατρο, χωρίς την τήρηση των νομίμων διαδικασιών (απόφαση πρόσληψης αρμοδίου οργάνου, ανάρτηση στη Διαύγεια, κατάρτιση σύμβασης, αναγγελία πρόσληψης, πληρωμή αποδοχών μόνο μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (ΕΑΠ), κλπ.)».Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top