Η Καλαμάτα διεκδικεί τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021

Η υποβολή αιτήσεων λήγει στις 23 Οκτωβρίου του 2014

Η Καλαμάτα διεκδικεί τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021

«Kalamata Rising» είναι το σύνθημα της υποψηφιότητας της πόλης της Καλαμάτας που διεκδικεί δυναμικά τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021. Και σηματοδοτεί «μια πόλη που αναδύεται, που ανατέλλει, που ανέρχεται, που κινητοποιείται, αλλά και που εγείρεται», όπως επισημαίνει η Έλενα Πέγκα, καλλιτεχνική διευθύντρια του «KALAMATA:21», του οργανισμού που φροντίζει για την διεκδίκηση της υποψηφιότητας.

Αν και η υποβολή αιτήσεων ξεκίνησε μόλις τον Δεκέμβριο του 2014 και λήγει στις 23 Οκτωβρίου του 2015, δεν είναι λίγες οι πόλεις που αποφάσισαν να διεκδικήσουν τον συγκεκριμένο τίτλο .

Η Ελευσίνα, η Τρίπολη, η Ερμούπολη και τα Ιωάννινα, βρίσκονται ανάμεσα σε αυτές που έχουν μέχρι στιγμής εκδηλώσει ενδιαφέρον να φιλοξενήσουν τον θεσμό το 2021, χρονιά που, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα αναδειχθεί μία πολιτιστική πρωτεύουσα από την Ελλάδα και μία από τη Ρουμανία.

Σε συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη και αφορούσε την πορεία της υποψηφιότητας της Καλαμάτας, αλλά και το όραμά της, η κ. Πέγκα αναφέρθηκε στην ιστορία της Καλαμάτας, μιας πόλης που «ανοίχτηκε στην Ευρώπη μέσα από μια Επανάσταση, πέρασε έναν καταστρεπτικό σεισμό και αναγεννήθηκε, και σήμερα στην σκοτεινή αυτή περίοδο της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα και την Ευρώπη και φέρνει τους ανθρώπους αντιμέτωπους με θέματα επιβίωσης, κινητοποιείται ξανά για να υπερασπιστεί τον πολιτισμό με την ευρεία έννοια. Δηλαδή, τον πολιτισμό πέρα από τις τέχνες και πέρα από τα σύνορα».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top