Ντόροθι Κινγκ για Αμφίπολη: Ο μ@λ@κ@ς που λέει ότι δεν είναι ο Ηφαιστίωνας δεν κατανοεί ιστορία

Συνεχίζει να επιμένει στην δική της θεωρία για τον ένοικο του Τύμβου Καστά

​Μάχη έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στους αρχαιολόγους για το ποιος είναι ο «ένοικος» του Τύμβου Καστά, τα οστά του οποίου βρέθηκαν από τους αρχαιλόγους, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, χθες.

Η αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ ήταν από τους πρώτους που εξέφρασε άποψη για το ποιος μπορεί να είναι ο νεκρός στον τάφο της Αμφίπολης, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση πως βρέθηκε σχεδόν ακέραιος ο σκελετός.

ImageHandler.jpg
Εκείνη, λοιπόν, όπως σας ενημέρωσε και νωρίτερα το star.gr, υποστήριξε ότι δύο μόνο επιφανείς άντρες της εποχής που χρονολογείται το μνημείο ταριχεύθηκαν ώστε τα σώματά τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και να ταφούν: του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Ηφαιστίωνα. Μάλιστα, από την Τετάρτη ανέφερε ότι η ίδια πιστεύει ότι ο Ηφαιστίωνας κρύβεται πίσω από τον επιβλητικό τ��φο.

Πολλοί όμως ήταν αυτοί οι οποίοι διαφώνησαν με την συγκεκριμένη θεωρία και φαίνεται πως έβγαλαν από τα ρούχα της την Βρετανίδα αρχαιολόγο… αφού την Πέμπτη, δημοσίευσε μια ανάρτηση στο Twitter της, στην οποία στόλιζε με την παγκόσμια γνωστή ελληνική βρισιά- μ@λ@κ@ς- κάποιον που διαφωνούσε μαζί της.

1.jpg

«Έτσι, ο θυμωμένος μ@λ@κ@ς που υποστηρίζει πως λέω ψέματα για την θεωρία του Ηφαιστίωνα, είναι απλώς ανίκανος να καταλάβει τις αρχαίες πηγές».

2.jpg

Μετά όμως φαίνεται πως ηρέμησε και πήγε να το μαζέψει… γράφοντας: «Ο Ηφαιστίωνας είναι ακόμη μια θεωρία… Θα μπορούσε να είναι κάποιος άλλος που τα κόκκαλα του βρέθηκαν στην Αμφίπολη».

Και συνέχισε εξηγώντας ότι δεν την ενοχλούν οι διαφορετικές απόψεις αλλά ενοχλείται από όσους δεν μιλούν όμορφα και… ξαναγράφουν την ιστορία.

3.jpg
«Η οργή μου δεν αφορά στη συζήτηση, η οποία πιστεύω πως πρέπει να ενθαρρύνεται, αλλά σε συγκεκριμένους, θυμωμένους ανθρώπους που είναι αγενείς και ξαναγράφουν την ιστορία».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top