Γιώργος Νταλάρας: «Η φήμη που απέκ��ησα είναι η μεγαλύτερη μου καμπούρα!»

«Πληρώθηκα, περισσότερο απ΄όσο άξιζα»

Δυο μοναδικές συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής θα δώσει ο Γιώργος Νταλάρας στις 18 και 19 Μαρτίου, ερμηνεύοντας τραγούδια και ποιήματα του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο μεγάλος ερμηνευτής, λίγες μέρες πριν τις συναυλίες, μίλησε για όλους και για όλα.

 • Για το Μίκη Θεοδωράκη:

«Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι για πολλούς η κολυμβήθρα του Σιλωάμ και το άλλοθι πολλών εταιριών δίσκων. Κάνουν όλα αυτά τα πράγματα που κάνουν, αλλά χρειάζονται τον Μίκη, γιατί έτσι ανεβαίνει το επίπεδο.Ο Θεοδωράκης δεν χώραγε ποτέ σε αυτόν τον τόπο. Ήταν έτοιμος να τα βάλει και με τη μάνα του για ιδεολογικούς λόγους. Θα πήγαινε και αντίθετα από τους δικούς του ανθρώπους αν θεωρούσε πως κάτι δεν είναι ακριβοδίκαιο. Είναι ένα σύμβολο αν��ιρρησία, που έχει ερωτική σχέση με την ουτοπία».

 • Για τη Χρυσή Αυγή:

«Είναι μια ατυχία του ελληνικού λαού που σχηματίστηκε και οργανώθηκε σαν κόμμα. Το καλό με αυτή την ιδεολογία είναι ότι με την ένταση που δημιουργεί, αποκαλύπτει τι κρύβεται από πίσω. Η ιδεολογία του ναζισμού, έχει αποτύχει εκ προοιμίου από την ιστορία».

 • Για το Νότη Σφακιανάκη:

«Δεν είναι απόλυτο ότι καλλιτέχνες, γιατροί, δημοσιογράφοι και καθηγητές έχουν όλοι τα ίδια κίνητρα. Καθένας κάνει τις επιλογές του και τα δημόσια πρόσωπα είναι προς κρίση όταν εκφέρουν δημόσιο λόγο. Έχουμε περάσει μια περίοδο καθολικής αποδοχής. Άλλους τους τρελαίνει, και σε άλλους μεγαλώνει το μύθο τους. Καλό είναι όλοι μας να κάνουμε ένα ξεκαθάρισμα με ποιους θα πάμε και ποιους θ΄αφήσουμε».

 • Για τον Σταύρο Θεοδωράκη:

«Τον Σταύρο Θεοδωράκη τον συμπαθώ και τον εκτιμώ. Τους ανθρώπους που από μόνοι τους δουλεύουν στην κοινωνία και παράγουν έργο και είναι αυτάρκεις και αυτοχρηματοδοτούμενοι, θα ήθελα να τους δω να μπαίνουν στην πολιτική. Είναι η καταλληλότερη στιγμή για να βγουν νεά πρόσωπα. Να τους δώσουμε την ευκαιρία για το τι είναι και τι θέλουν να κάνουν».

 • Για την ενασχόληση της συζύγου του με την πολιτική:

«Τη γυναίκα μου την απέτρεψα από το να ασχοληθεί. Κάνει πιο πολύ απ΄ότι κάνω εγώ, γιατί είναι ένας άνθρωπος έτοιμος, με ορθολογική σκέψη. Εκείνη είναι καθηγήτρια, εγώ είμαι ένα παιδί από το δρόμο. Η Άννα ήθελε να βοηθήσει με τους πρόσφυγες. Η συγκυρία ήταν κακή και την έκανα χειρότερη, όταν θέλησα να κάνω αυτό που έκανα όλη μου τη ζωή. Να πάρω τους μουσικούς μου και να τραγουδήσω για τον κόσμο».

 • Γιατί δεν κατεβαίνει ο ίδιος στην πολιτική:

«Δεν είμαι επαρκής να γίνω πολιτικός. Είμαι ανίκανος. Είμαι ένας άνθρωπος χωρίς υπομονή, που δεν αντέχει το ��τρεβλό».

 • Για τα γιαούρτια που του πέταξαν:

«Ήταν άσχημο αυτό που πέρασα. Κανείς δεν το περίμενε. Κάποιοι νόμιζαν πως επειδή η Άννα μπήκε στο ΠΑΣΟΚ, προσπαθούσα να συντηρήσω την πολιτική της καριέρα. Επειδή η ζωή μου ήταν ονειρική, μου χρώσταγε ένα τέτοιο γραμμάτιο. Μέσα στην ωριμότητα μου, χρειάζομαι κι εγώ να κάνω ένα βήμα πίσω. Πολύ λίγοι από τους 18.000 ανθρώπους που έρχονταν στα γήπεδα γνωρίζουν τον πραγματικό Γιώργο».

 • Για τη φήμη του:

«Δεν πουλάω τίποτα. Δεν ζήτησα από κανέναν να με θαυμάσει, και η φήμη που απόκτησα, είναι η πιο μεγάλη μου καμπούρα. Η ζωή μου είναι σαν παραμύθι. Πληρώθηκα από τις πρώτες μέρες που τραγούδησα, περισσότερο απ΄όσο άξιζα».

 • Για τα νυχτερινά κέντρα:

«Τα νυχτερινά κέντρα αν και τα θεωρώ σχολεία για τους τραγουδιστές, δεν είναι το καλύτερο για μένα, επειδή πιστεύω ότι ο θαμώνας πρέπει να γνωρίζει τι ακριβώς κάνει ο άλλος που είναι πάνω. Αυτό δεν μπορείς να το κάνεις πίνοντας καραβιές από οινοπνεύματα».

 • Για τη συνεργασία του με τον Αντώνη Ρέμο:

«Παρασύρθηκα, επειδή ο Θεοδωράκης τον κάλεσε να τραγουδήσει. Πίστεψα ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να διορθώσουν την πορεία τους. Δεν μου πέτυχε αυτό. Ήταν αταίριαστο να τραγουδάω εγώ και να υπάρχει σοβαρότητα, και να τραγουδά ο Ρέμος και να πέφτουν τα λουλούδια με τα τραπέζια ν’ αναποδογυρίζουν».

 • Για τα δυο του εγγόνια:

«Είμαι ο μεγαλύτερος χαζοπαππούς. Ο ένας είναι 23 μηνών και ο άλλος 11. Ο μεγάλος είναι πολύ ομιλητικός και λέει τα πάντα. Είναι μαγνητόφωνο. Περπάτησε πολύ γρήγορα».

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ VIDEO, ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top