Η Μελίνα Μερκούρη, ο Μάρλον Μπράντο και η γνωριμία της με τον Νταλί

«Μελίνα, μια σταρ στην Αμερική»

Η Μελίνα Μερκούρη, ο Μάρλον Μπράντο και η γνωριμία της με τον Νταλί

Την εξέλιξη της καριέρας της Μελίνας στην Αμερική από το 1957 έως το 1974 παρακολουθεί, το βιβλίο «Μελίνα, μια σταρ στην Αμερική» των Γιώργου Αρχιμανδρίτη-Σπύρου Αρσένη (εκδόσεις Πατάκη), το οποίο είναι βασισμένο σε ανέκδοτες προσωπικές μαρτυρίες, γραπτά ντοκουμέντα και οπτικοακουστικό υλικό.
assets_LARGE_t_420_54312471.jpg


Ο Μάρλον Μπράντο και η Μελίνα

«Σύμφωνα με μαρτυρίες, ένα πρωί του 1963, ο Μάρλον Μπράντο βρίσκεται να κοιμάται στην πόρτα της Μελίνας. Τον ξυπνούν και τον οδηγούν μέσα... "Εμείς οι κοπέλες μείναμε άφωνες" λέει η φίλη και βοηθός της Μελίνας, Αννα Θωμαΐδου... "Φιληθήκανε με τη Μελίνα, φιληθήκανε με τον Ντασσέν, καθίσανε να φάνε. Στην κουζίνα ακούγαμε γέλια και κουβέντες ως το τέλος του φαγητού. Και ύστερα ησυχία... Η Μελίνα και ο Ντασσέν είχαν αποσυρθε�� - ήταν η ώρα του μεσημεριανού ύπνου. [...] Κοιτάμε να δούμε αν βολεύτηκε και ο Μπράντο, τον βλέπουμε φαρδύ πλατύ στο πάτωμα... της τραπεζαρίας...».

Η γνωριμία της με τον Νταλί

Τα γυρίσματα της ταινίας «Μηχανικά πιάνα» σε σκηνοθεσία Χουάν Αντόνιο Μπαρδέμ (θείου του ηθοποιού Χαβιέρ Μπαρδέμ) αποτέλεσαν την αφορμή να γνωριστεί η Μελίνα με τον διάσημο Ισπανό ζωγράφο Σαλβαδόρ Νταλί. Στο αμερικανικό περιοδικό «Redbook» δημοσιεύτηκε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαν. «Μιλάνε για την απιστία αλλά και την επαγγελματική σχέση της Μελίνας με τον Ντασσέν:
Νταλί: Πάντως, αν και έχω ερωτική φαντασία, δεν έχω κάνει έρωτα παρά μόνο με τη γυναίκα μου.
Μελίνα: Δεν σας πιστεύω!
Νταλί: Είναι αλήθεια. Αλλά η φαντασία μου είναι τρομερά ερωτική. Κάνω κάθε είδους ασυνήθιστα ερωτικά πράγματα.
Μελίνα: Μα αυτή είναι η χειρότερη απιστία! [...] Είστε φοβερά άπιστος αν κάνετε με τη φαντασία σας πράγματα με άλλες γυναίκες! Εγώ θα γινόμουν έξαλλη... [...]
Νταλί: Δηλαδή εσείς μπορείτε να κάνετε ταινίες χωρίς τον σύζυγό σας, τον Ντασσέν, αλλά αυτός δε θα θέλατε να κάνει ταινίες με κάποια άλλη;
Μελίνα: Προπαντός μια καλή ταινία! Αυτό θα ήταν ακόμα χειρότερο.
Νταλί: Ακόμα και αν επρόκειτο για κάτι θεϊκό και...
Μελίνα: Και δε συμμετέχω στη δημιουργία του; Δε θα το επιτρέψω! Οχι με τον τρόπο που λέτε».

assets_LARGE_t_420_54312467_type12128.jpg

assets_LARGE_t_420_54312470_type12128.jpg

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top