Το Βρετανικό Μουσείο απαντά στον George Clooney για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα!

«Ο κόσμος μπορεί να παραπλανηθεί όταν το θέμα συζητιέται δημόσια»

Το Βρετανικό Μουσείο απαντά στον George Clooney για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα!

Μετά από τις δηλώσεις του George Clooney ότι τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στους Έλληνες, αλλά και τον έντονο διάλογο που είχε ο χολιγουντιανός ηθοποιός με το Δήμαρχο του Λονδίνου, επίσημη θέση για το ζήτημα, πήρε ΚΑΙ το βρετανικό Μουσείο.

Σε ανακοίνωση του, αναφέρει:

«Ο Clooney όπως και ο κάθε άνθρωπος, έχει δικαίωμα της δικής του άποψης για το θέμα. Αλλά υπάρχει ένας εξαιρετικά περίπλοκος διάλογος γύρω από αυτό. Ο κόσμος μπορεί να παραπλανηθεί, όταν το θέμα συζητιέται δημόσια».

Θέση, πήρε και ο επικεφαλής της βρετανικής επιτροπής για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα, Έντι Ο’ Χάρα, ο οποίος σχολίασε τις δηλώσεις του George Clooney για την επιστροφή των Μαρμάρων, λέγοντας:

«Η παρέμβαση του κ. Τζόρτζ Κλούνεϊ είναι ευπρόσδεκτη γιατί θεωρείται από το ευρύ κοινό καλλιτέχνης υψηλής νοημοσύνης και ευαισθησίας, που δεν φοβάται να πάρει θέση αρχής σε θέματα που προκαλούν σοβαρή ανησυχία. Έτσι σε αυτή την περίπτωση βρισκόμαστε σε ευχάριστη θέση, διότι είναι έτοιμος να υποστηρίξει την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα. Δεύτερον, όπως έχουμε διαπιστώσει, όταν η κοινή γνώμη ενημερώνεται για το θέμα, τότε μια μεγάλη μερίδα της υποστηρίζει την επανένωση των γλυπτών».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top