«Όθων και Ποθούλα» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή από 24 Νοεμβρίου στο Θέατρο Δημήτρης Χορν

Δείτε φωτογραφικό υλικό από τη συνέντευξη τύπου

«Όθων και Ποθούλα» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή από 24 Νοεμβρίου στο Θέατρο Δημήτρης Χορν

«Όθων και Ποθούλα» είναι η καινούργια κωμωδία του Άκη Δήμου, αφιερωμένη στην Ελλάδα του 2012, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου δόθηκε η συνέντευξη Τύπου στο ιστορικό καφέ της Αθήνας, Zonar’s.

Ο Σταμάτης Φασουλής παίρνοντας το λόγο, είπε: «Η κωμωδία δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση όσο πιστεύουμε.. όσο σοβαρά τη δεις τόσο πιο πολλή γέλιο θα βγάλεις από το θεατή - που ο θεατής είναι η τρίτη νότα στην παράσταση».

0032_KROYSKA_FASOYLIS_FILIPIDOY_19112012.jpg

Ο συγγραφέας του έργου, Άκης Δήμου, με τη σειρά του, δήλωσε: «Το έργο το έγραψα παρασυρμένος και από τη σημερινή εποχή – την σημερινή πραγματικότητα, την οποία πρέπει να την πάρουμε και να χορέψουμε μαζί της αν θα καταφέρουμε να επιβιώσουμε απ όλα αυτά που ζούμε. Πολλές φορές, ζούμε μέσα σε μια ησυχία και ξαφνικά γίνεται ένα μπαμ που τα ανατρέπει όλα. Αυτό θα δούμε και στο έργο. Χαίρομαι που συνεργάζομαι με όλους»
0042_19112012.jpg

Το έργο κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις 21:00 στο Θέατρο Χορν.
Το έργο:

Ένας, άλλοτε οικονομικά κραταιός, βιοτέχνης πτωχεύει και αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη μεζονέτα του στα βόρεια προάστια για να εγκατασταθεί με τη γυναίκα του στο προικώο της στο Κουκάκι. Θα μπορούσε να είναι μια ακόμη ιστορία στον καιρό της κρίσης. Αλλά δεν είναι. Γιατί ξαφνικά ο Όθων Μολοχάνθης και η σύζυγός του Δωδώνη θα βρεθούν να συγκατοικούν με την Ποθούλα Ραρράκου, Κυρία των Τιμών της Βασίλισσας Αμαλίας και πνεύμα εκ γενετής ανυπότακτο, έναν Αξιωματικό της Χωροφυλακής, ορκισμένο εχθρό της Βαυαροκρατίας, κι ένα νεαρό Εαμίτη έτοιμο για τ’ αντάρτικο. Από αυτή τη συγκατοίκηση δεν μπορεί παρά να κριθεί όχι μόνο το μέλλον της χώρας, αλλά και η τύχη του απελπισμένου Όθωνα, που βρίσκεται ξαφνικά από καταχρεωμένος βιοτέχνης… ηγέτης μιας ανήκουστης επανάστασης.
0035_FARAZI_ALEVRAS_KARVELIS_19112012.jpg
Από την Αθήνα του 2012 σ’ εκείνη του 1837 - με μια ενδιάμεση στάση στο 1942 -, μια… εκτός εαυτού κωμωδία, που δε βάζει γλώσσα μέσα της. Αφιερωμένη εξαιρετικά σε μια Ελλάδας που πέφτει συνέχεια του θανατά αλλά ποτέ δεν τα τινάζει.
0027_ALEVRAS_FILIPIDOY_FASOYLIS_FARAZI_19112012.jpg

Συγγραφέας: Άκης Δήμου
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής

Σκηνικά : Μαργαρίτα Χατζηϊωάννου

Κοστούμια : Ντένη Βαχλιώτη
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Πρωταγωνιστούν:
Σταμάτης Φασουλής, Σοφία Φιλιππίδου, Θανάσης Αλευράς, Σοφία Φαραζή, Κωνσταντίνος Καρβέλης και σε ρόλο έκπληξη η Βέρα Κρούσκα!
Παραγωγή: Ελληνική Θεαμάτων.
Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:
Τετάρτη- Πέμπτη- Σάββατο 21:15
Κυριακή 18:30
Τιμές Εισιτηρίων:
Πλατεία: 20 € , Εξώστης: 18 €, Φοιτητικό: 15 €
Ανέργων: 10 € (απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας και του δελτίου ανεργίας)

Θέατρο Δημήτρης Χορν

Αμερικής 10

Τηλ. 210 36 12 500

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top