«Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού» βραβεύτηκε ως Καλύτερη Ταινία σε Φεστιβάλ του Μόντρεαλ

Η ταινία του Έκτορα Λυγίζου στο «Nouveau Cinema»

«Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού» βραβεύτηκε ως Καλύτερη Ταινία σε Φεστιβάλ του Μόντρεαλ
​Με το βραβείο καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους τιμήθηκε «Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού» του Έκτορα Λυγίζου στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Μόντρεαλ «Nouveau Cinema».
Το φεστιβάλ «Nouveau Cinema» πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 21 Οκτωβρίου στις αίθουσες του Μόντρεαλ και παρουσιάσε ταινίες πρωτοπόρων κινηματογραφιστών απ' όλον τον κόσμο. Η επιτροπή του φεστιβάλ έδωσε το βραβείο από κοινού στην ταινία «Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού» και στην πορτογαλική ταινία «Sudoeste» του Εντουάρντο Νούνιες.
Η ταινία «Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού» αφηγείται τρεις μέρες από τη ζωή ενός 23χρονου αγοριού στη σημερινή Αθήνα που παλεύει να επιβιώσει, αλλά και να κρατήσει στη ζωή το καναρίνι του, κόντρα στις συνθήκες αλλά κυρίως κόντρα στο πείσμα και την περηφάνια του, χωρίς να ζητήσει βοήθεια από πουθενά.
Ο Έκτορας Λυγίζος σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου, ωστόσο δούλεψε περισσότερο στο θέατρο, κάνοντας αίσθηση με τη σκηνοθετική ματιά του από την αρχή της καριέρας του.
Η πρώτη μικρού μήκους ταινία του με τίτλο «Εσωτερικό σπιτιού με γυναίκα που καθαρίζει μήλα» τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Ποιότητας το 2002 και η δεύτερη, τα «Αγνά νιάτα» του 2004 συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ Βεν��τίας και σε άλλα διεθνή φεστιβάλ.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top