Μια έκθεση με φωτογραφίες της Αθήνας από την "ασπρόμαυρη" ματιά ενός Γερμανού φιλέλληνα

Από 12 έως 29 Σεπτεμβρίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου

​Μια έκθεση φωτογραφίας με ασπρόμαυρες εικόνες από την αθηναϊκή καθημερινότητα των τελευταίων τριών ετών και θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 12 έως τις 29 Σεπτεμβρίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου, με ελεύθερη είσοδο. Αυτή είναι η δεύτερη έκθεση του Γερμανού φιλέλληνα Klaus Valtin von Eickstedt, κι έχει τίτλο «Αθήνα 2010 - 2012: Στιγμιότυπα».

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, στις 20.00, ενώ σ'αυτήν θα εκτεθούν 60 φωτογραφίες, οι οποίες είναι εκτυπωμένες σε παραδοσιακό φωτογραφικό χαρτί τύπου fiberbase και δεν έχουν υποστεί ψηφιακή επεξεργασία.

Ο Γερμανός φωτογράφος Klaus Valtin von Eickstedt ζει στην Ελλάδα από το 1995 και δήλωσε χαρακτηριστικά για τπ περιεχόμενο της έκθεσης: «Μέσα στα τριάντα και πλέον αυτά χρόνια, η πόλη άλλαξε ριζικά. Κάθε τόπος έχει το δικαίωμα να α��λάζει. Είναι, άλλωστε, νόμος της ιστορικής εξέλιξης. Καμία από τις φωτογραφίες δεν είναι σκηνοθετημένη. Όλες τραβήχτηκαν στη στιγμή, παρουσιάζοντας την εικόνα του σήμερα».

Πληροφορίες
Ίδρυμα Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387 - Π. Φάληρο (είσοδος από οδό Πεντέλης 11), τηλ.: 210 9469600. Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10:00 - 20:00

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top