Βραβείο στο αρχαίο τείχος της Νισύρου για το έργο της ποιοτικής αναστήλωσης του

Απονομή επαίνου από τη Europa Nostra σε ειδική τελετή, την Κυριακή 29 Ιουλίου

​Για την επιτυχή και ποιοτική αναστήλωση αλλά και τη διατήρηση και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, θα βραβευτεί το έργο «Αποκατάσταση, διαμόρφωση και ανάδειξη του αρχαίου τείχους της Νισύρου», με απονομή επαίνου από τη Europa Nostra σε ειδική τελετή, την Κυριακή 29 Ιουλίου!

Το αναστηλωτικό έργο του αρχαίου τείχους της Νισύρου τιμήθηκε το 2010 από την Εuropa Nostra, τη μη κυβερνητική ευρωπαϊκή οργάνωση για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, στην κατηγορία «Συντήρηση». Στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γίνεται αναφορά στην «...εξαιρετική ποιότητα της αναστήλωσης σε ένα από τα σημαντικότερα οχυρωματικά έργα της κλασικής αρχαιότητας στη νησιωτική Ελλάδα, η οποία μετέτρεψε το αρχαίο τείχος σε πολιτιστική κυψέλη της θερινής ζωής της Νισύρου», ενώ στην τελετή θα περευρεθεί η Γενική Γραμματέας Πολιτισμού του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Λίνα Μενδώνη.
Η απονομή θα γίνει από τον κ. Κώστα Καρρά, αντιπρόεδρο της Εuropa Nostra και ιδρυτή της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα, στον αρχαιολογικό χώρο του Παλαιοκάστρου της Νισύρου. Η τελετή είναι συνδιοργάνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΚΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων) και του Δήμου της Νισύρου. Ο έπαινος δεν έχει οικονομικό αντίκρισμα, αλλά είναι ανεκτίμητης αξίας η φήμη που προσδίδει στο μνημείο και το νησί της Δωδεκανήσου.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top