28 Ιουνίου: Ο Γιάννης Κότσιρας με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου στη Λάρισα

Αφιερωματική συναυλία: «Η Σμύρνη του Έρωτα»

28 Ιουνίου: Ο Γιάννης Κότσιρας με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου στη Λάρισα
​Τα παραδοσιακά Σμυρνέϊκα τραγούδια ζωντανεύοθν ξανά μέσα από μια συναυλία που θα δώσουν μαζί η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου και ο Γιάννης Κότσιρας στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας, την Πέμπτη 28 Ιουνίου, με τίτλο «Η Σμύρνη του Έρωτα».
Η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου και ο Γιάννης Κότσιρας , με αφορμή τα 90 χρόνια μνήμης στη Σμύρνη και την πρόσφατη κυκλοφορία του άλμπουμ τους «Η Σμύρνη του Έρωτα», παρουσιάζουν την Πέμπτη 28 Ιουνίου στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ στη Λάρισα μία παράσταση αφιερωμένη στη λαϊκή παράδοση και την έντεχνη δημιουργία της Σμύρνης.
Το ρεπερτόριο της παράστασης απαρτίζεται από τραγούδια που έχουν σημαδέψει τη δεκαετία του ’20, ενώ τα ίχνη τους φθάνουν έως και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Που να βρω γυναίκα να σου μοιάζει, Όμορφη Σμυρνιά, Ο Αντώνης ο Βαρκάρης, Μισιρλού, Το Γελεκάκι, Η Μικροπαντρεμένη κ.α. Τραγούδια που απετέλεσαν τον πρόδρομο της πειραιώτικης [ρεμπέτικης] σχολής, σπουδαίων συνθετών, όπως είναι οι Κώστας Σ��αρβέλης, Δημήτρης Σέμσης, Παναγιώτης Τούντας, Σπύρος Περιστέρης, Νίκος Ρουμπάνης, Γιάννης Δραγάτσης ή Ογδοντάκης, Γιάννης Νταλγκάς, Κώστας Κοφινιώτης, Απόστολος Χατζηχρήστος και αρκετά παραδοσιακά αγνώστων δημιουργών. Τα τραγούδια αυτά δεν γράφτηκαν μόνο στη Σμύρνη. Είναι τραγούδια που έχουν κάθε είδους σχέση με τη Σμύρνη. Είτε γράφτηκαν εκεί, είτε προέρχονται από Σμυρνιούς δημιουργούς στον ελλαδικό χώρο.
Η προτεινόμενη παράσταση αποτελεί μια σύγχρονη ερμηνευτική προσέγγιση, με έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες ερμηνευτές, τον Γιάννη Κότσιρα και με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου, μία εξαιρετική ορχήστρα που συνεχίζει γνήσια και αισθαντικά την παράδοση των μεγάλων ορχηστρών που άνθησαν ��τη Μικρά Ασία. Με μεσογειακό ταμπεραμέντο, εξαιρετικές ερμηνείες και με την ιδιαίτερη ενορχηστρωτική ματιά της ορχήστρας, προβάλλεται ο βαθύς ερωτισμός που κρύβουν τα τραγούδια αυτά, με απόλυτο σεβασμό στην αυθεντική μουσική γραφή.
Καλλιτεχνική διεύθυνση ορχήστρας: Ανδρέας Κατσιγιάννης
Συμμετέχουν στην ερμηνεία ο Θοδωρής Μέρμηγκας και η Ασπασία Στρατηγού.
Πληροφορίες
Κηποθέατρο Αλκαζάρ, Λάρισα
Πέμπτη 28 Ιουνίου, ώρα 21:15
τηλ. 2410 624086
Τιμές εισιτηρίων 10€ (φοιτητικό-μαθητικό-ανέργων), 12€ προπώληση, 15€ είσοδος
Προπώληση εισιτηρίων Γνώση – Κούμα 27 , τηλ: 2410 280825 & Ανθίμου Γαζή 21 – τηλ: 2410 258669
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top