Facebook, Κόλιν Φερθ και η Νάταλι Πόρτμαν νικητές στα προ-Όσκαρ

Δόθηκαν τα ξημερώματα τα βραβεία της Ένωσης Κριτικών Σινεμά

Facebook, Κόλιν Φερθ και η Νάταλι Πόρτμαν νικητές στα προ-Όσκαρ

Η ταινία για το «Facebook» και τον ιδρυτή του Μαρκ Ζάκερμπεργκ ξεχώρισε στην απονομή των βραβείων των Αμερικανών Κριτικών Κινηματογράφου, καθώς το «The Social Network» απέσπασε στην τελετή που έγινε τα ξημερώματα το βραβείο καλύτερης ταινίας. Oι κριτικοί βράβευσαν ακόμη τον σκηνοθέτη της ταινίας Ντέιβιντ Φίντσερ καθώς και τον σεναριογράφο της Άαρον Σόρκιν, δίνοντας κλίμα ενόψει των δύο άλλων σημαντικών απονομών που θα ακολουθήσουν: των Χρυσών Σφαιρών και φυσικά των Όσκαρ.

Όπως μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία από το Λος Άντζελες, κατά την παραλαβή του βραβείου ο Άαρον Σόρκιν ευχαρίστησε πολλούς, ωστόσο αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στον ιδρυτή του Facebook, αν και δεν συνέβαλε στα γυρίσματα της ταινίας. Μάλιστα, χαρακτήρισε τον Ζάκερμπεργκ ως «έναν εξαιρετικό ηγέτη» και «αλτρουιστή», ενώ απευθυνόμενος μέσω της κάμερας σε δεύτερο πρόσωπο στον ίδιο , πρόσθεσε πως «όλοι σου χρωστάμε ευγνωμοσύνη για τη δημιουργία ενός site που έχει ριζώσει τόσο στην κοινωνία».

Το βραβείο του καλύτερου ηθοποιού κέρδισε ο Κόλιν Φερθ για την ερμηνεία του στον «Λόγο του Βασιλιά», ταινία που κέρδισε και το βραβείο καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου. Το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας κέρδισε η Νάταλι Πορτμαν, η οποία πρ��σφατα αποκάλυψε πως είναι έγκυος και πρόκειται να παντρευτεί, για την συμμετοχή της στο δράμα του Αρονόφσκι «Μαύρος Κύκνος». Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η άλλη μεγάλη κερδισμένη ταινία των βραβείων των κριτικών ήταν το δράμα «The Fighter», το οποίο κέρδισε τα βραβεία καλύτερης ομαδικής ερμηνείας, β’ ανδρικού και β’ γυναικείου.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top