Πέθανε ο τραγουδιστής Ρόμπερτ Ουίλιαμς 

Αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας τους τελευταίους μήνες

Δείτε βίντεο για τον θάνατο από το Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Πέθανε σήμερα ο γνωστός  τραγουδιστής Ρόμπερτ Ουίλιαμς σε ηλικία 73 ετών, ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας τους τελευταίους μήνες. 

Ρόμπερτ Ουίλιαμς: Αυτές ήταν οι τελευταίες τηλεοπτικές του συνεντεύξεις

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς, από Βρετανό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα, ήταν αρχικά κιθαρίστας και τραγουδιστής της θρυλικής ροκ μπάντας Poll, μαζί με Σταύρο Λογαρίδη και Κώστα Τουρνά, ενώ ήταν παρών στην καλλιτεχνική σκηνή από τη δεκαετία του '70.

Μπέσσυ Αργυράκη, Πασχάλης, Μαριάννα Τόλη & Ρόμπερτ Ουίλιαμς το 2011 τραγούδησαν ξανά το Μάθημα Σολφέζ 

Μπέσσυ Αργυράκη, Πασχάλης, Μαριάννα Τόλη & Ρόμπερτ Ουίλιαμς το 2011 τραγούδησαν ξανά το Μάθημα Σολφέζ /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Σταύρος Λογαρίδης: «Έφυγε» από τη ζωή το θρυλικό μέλος των Poll

Εκπροσώπησε την Ελλάδα  μαζί με Πασχάλη, Μπέσσυ Αργυράκη και Μαριάννα Τόλη στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision  το 1977 με το τραγούδι Μάθημα Σολφέζ, το οποίο έλαβε την πέμπτη θέση  ανάμεσα σε 18 χώρες, σε μουσική Γιώργου Χατζηνάσιου και στίχους  της Σέβης Τηλιακού.

 

Με τη Μπέσσυ Αργυράκη είχε συνεργαστεί και άλλες φορές και μαζί πήραν το 1975 το Α΄ βραβείο στο 14ο Φεστιβάλ Θεσ/νίκης με το τραγούδι του «Σαν ένα όνειρο». 

H Μπέσσυ Αργυράκη έγραψε για τη δυσάρεστη είδηση σε ανάρτησή της στο Instagram: 

«Αντίο αγαπημένε μου. Έφυγες αθόρυβα στον ύπνο σου όπως χαμηλών τόνων και διακριτικός ήσουν σε όλη σου τη ζωή. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του και κουράγιο». 

Στους ατομικούς LP δίσκους του περιλαμβάνονται και οι: «Εσύ κι εγώ» (1976), «Χωρίσαμε» (1984), «Λάθος/Πάθος» (1989), «Τα ωραιότερά μου τραγούδια» (1995), «Keys of emotions» (1995, ορχηστρικά), κ.λπ. Μετέχει επίσης σε πολλούς άλλους δίσκους (είτε ως τραγουδιστής είτε ως τραγουδοποιός). Μεταξύ αυτών και οι: «Επί γης Ειρήνη» (1974), «Robert & Μπέσσυ» (1975), «Φεστιβάλ Θεσ/νίκης ’75» (1975), «Επί σκηνής» («live», 1975), «Τρωικός Πόλεμος» (1975), «Μπέσσυ» (1980), «Σε πρώτο πλάνο» (1992), «Διάθεση κάτω απ’ το φεγγάρι» (1993), «Ραντεβού στ’ αστέρια» (1994), κ.λπ.

Και πολιτικό τραγούδι 

Πολιτικά ενταγμένος στην Κεντροδεξιά ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς είχε γράψει τα τραγούδια «της Γαλάζιας Γενιάς», της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ), αλλά και τον ύμνο του κόμματος.     

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς μιλώντας στην εφημερίδα «Freddo» και τη Σάσα Σταμάτη είχε μιλήσει για το πώς προέκυψαν αυτά τα τραγούδια: 

«Τον Σεπτέμβρη του ΄82 έγραψα ένα τραγούδι με τίτλο «Οι κόκκινοι σκότωσαν την Ειρήνη» και γινόταν αναφορά σ ένα τζάμπο που έριξαν οι Ρώσοι με πυραύλους. Το πρωτόπαιξα στο φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ στο Παγκράτι και από εκεί και πέρα έφτιαξα και άλλα τραγούδια τα οποία τα έδωσα σ ένα παραγωγό για να δει αν θα μπορούσαν να στηρίξουν ένα δίσκο. Αυτός ήταν που μου έριξε την ιδέα να γράψω ένα τραγούδι, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί επικοινωνιακά ως ύμνος της Νέας Δημοκρατίας. Και έτσι γράφτηκε το τραγούδι «Νέα Δημοκρατία». Δεν έχει τραγουδηθεί από εμένα. Το τραγούδησε ο Βίκτωρας Πολυδώρου μαζί με τη Λία Βίσση. Εγώ με κάποιους άλλους έκανα φωνητικά». 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top