Αποκλειστικό star.gr: «Η Ελένη βαριέται τρομερά τις φωτογραφήσεις»

Τί αποκαλύπτει η φωτογράφος των διασήμων

Αποκλειστικό star.gr: «Η Ελένη βαριέται τρομερά τις φωτογραφήσεις»

Από την Μανιάνα Καλογεράκη

18 χρόνια επιτυχημένης πορείας στον χώρο της φωτογραφίας δίνουν σίγουρα το δικαίωμα στην Ολυμπία Κρασαγάκη να έχει εμπεριστατωμένη άποψη για το αντικείμενό της.

Η Ολυμπία έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας και διεθνούς σοουμπιζ, πολιτικούς, επιχειρηματίες, παρουσιαστές. Έχει φωτογραφίσει τους πάντες, αφού η ειδικότητά της είναι τα πορτρέτα. «Το δύσκολο είναι να σε εμπιστευθεί ο άλλος και να μπορέσεις να εντοπίσεις το ένα και μοναδικό λεπτό, στο οποίο ο φωτογραφιζόμενος θα χαλαρώσει», δήλωσε στην αποκλειστική της συνέντευξη στο star.gr. H Ελένη Μενεγάκη, ο Γιάννης Λάτσιος και η Ρούλα Κορομηλά, είναι μόνον μερικοί από εκείνους με τους οποίους έχει συνεργαστεί και μάλιστα άπειρες φορές. «Η Ελένη βαριέται τρομερά τις φωτογραφίσεις. Μπορεί ο κόσμος να νομίζει ότι της αρέσει να στήνεται και να ποζάρει, όμως αυτό δεν ισχύει ούτε στο ελάχιστο. Όμως, η Ελένη είναι η χαρά της ζωής. Το διαπίστωσα από το 1998, όταν έκανα το πρώτο μου εξώφυλλο μαζί της. Και εκείνη τότε ήταν στα πρώτα της βήματα και φαινόταν ότι θα διαπρέψει».

Απεχθάνεται τις στημένες φωτογραφίσεις και λατρεύει τους εξωτερικούς χώρους και την φύση, εξαιτίας του φόντου που προσφέρει. Ευρηματικότητα. Αυτό χρειάζεται η φωτογραφία, λέει η Ολυμπία Κρασαγάκη. Απόδειξη, η φωτογράφιση του Γιάννη Λάτσιου πέρυσι το καλοκαίρι αγκαλιά με έναν… φουσκωτό πλαστικό κροκόδειλο, σε απάντηση όσων τον ήθελαν να τρώει εκπομπές!

Όσο για την Ρούλα; «Μου είπαν να πάω να την βρω στην Μύκονο και να την φωτογραφίσω πριν από πολλά πολλά χρόνια. Μόλις εκείνη με είδε, ρώτησε πού είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός για την φωτογράφιση, νομίζοντας προφανώς ότι θα κάνουμε υπερπαραγωγή. Εγώ, βέβαια, της είπα ότι το μόνο που έχω μαζί μου είναι μια μηχανή και ένας ριφλέκτορας. Την φωτογράφιζα για ώρες ολόκληρες. Κάποια στιγμή, κόντευε να νυχτώσει και το φιλμ τελείωνε. Άρχισα να αγχώνομαι γιατί είχα ακόμη ελάχιστες φωτογραφίες. Την ρώτησα: Θέλεις να σε βγάλω μια φωτογραφία να τρως καρπούζι; Και μου απάντησε ναι. Αυτό ήταν και το εξώφυλλο του περιοδικού».

«Δεν είχα ποτέ ιδιαίτερα προβλήματα στην δουλειά μου. Βέβαια, όταν έχεις φωτογραφίσει ανθρώπους όπως ο Jack Nikolson, η Nicole Kidman και η Salma Hayek, είναι δύσκολο να έρχεται ένα παιδάκι από ριάλιτι και να έχει άποψη για τα ρούχα, τα μαλλιά και το concept της φωτογράφισης. Αυτό πραγματικά δεν μου αρέσει. Όπως και καλλιτέχνες που θέλουν να φωτογραφίζονται μόνον τρία τέταρτα, παρά το ότι εγώ νομίζω ότι δεν τους πάει», μας είπε, τονίζοντας ότι πάντα θέλει να ��λέπει την θετική πλευρά της εικόνας. «Και τώρα που βρισκόμαστε εδώ, στην Αίγλη του Ζαππείου, ο καιρός είναι συννεφιασμένος. Εάν όμως δεις πίσω από το κτίριο, υπάρχουν και λευκά σύννεφα, που ομορφαίνουν το σκηνικό».

Το...σχόλιο καλόπιστης κοινωνικής κριτικής ωστόσο δεν έλειψε. Γιατί πράγμα της μιλούσε η Salma Hayek την δεύτερη φορά που την φωτογράφισε η Ολυμπία; Για την πλαστική στήθους που είχε κάνει και το αρκετά πλουσιότερο μπούστο της, που δεν το είχε την πρώτη φορά που συναντήθηκαν οι δυο τους...

Γεννημένη στην Κρήτη και μεγαλωμένη στην Γερμανία, όπου βρέθηκε από πολύ μικρή εξαιτίας του ότι οι γονείς της πήγαν μετανάστες εκεί, η γνωστή φωτογράφος απέκτησε από μικρή ανησυχίες ως προς την επαγγελματική της αποκατάσταση. Σκόπευε να γίνει οδοντοτεχνίτης, κάτι το οποίο σπούδασε κιόλας, αλλά η ζωή είχε άλλα σχέδια. Ο καλλιτεχνικός της οίστρος την οδήγησε στην φωτογραφία με την οποία ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 1993 στο Παρίσι. «Δεν έχω πάει σε καμία σχολή και δεν έχω πτυχίο φωτογραφίας. Μου αρκεί ότι κάθε φορά που πηγαίνω να κάνω μια φωτογράφιση, νιώθω σαν να θέλω να ανακαλύψω κάτι καινούριο», μας είπε, αποκαλύπτοντας ότι νιώθει ευτυχία που έχει φωτογραφίσει την Μελίνα Μερκούρη, αλλά θα ήθελε να έχει φωτογραφίσει και την Μαρία Κάλλας.

Εάν δεν ήταν φωτογράφος, θα ζωγράφιζε. Αυτό το διάστημα, η Ολυμπία Κρασαγάκη ετοιμάζει βιβλίο, το οποίο θα περιλαμβάνει φωτογραφίες με τους σημαντικότερους άνδρες που έχει φωτογραφίσει, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top