Η ζωή του Βαμβακάρη… γίνεται animation

Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό!

46 χρόνια από τότε που σίγησε το μπουζούκι του, ο Μάρκος Βαμβακάρης επιστρέφει στο πάλκο μέσα από μια ξεχωριστή ταινία. Ένα animation που οι ήρωες είναι φτιαγμένοι… από πλαστελίνη! Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό!

Oι πενιές και τα λόγια του Μάρκου Βαμβακάρη ήταν το μινόρε της αυγής μιας εποχής …

Τραγούδησε για τους ρεμπέτες του ντουνιά

Πόνεσε για τα ματόκλαδα που λάμπουν…

Ύμνησε το νησί του, την Σύρo…

Σήμερα, 46 χρόνια από τότε που σίγησε το μπουζούκι του, ο Βαμβακάρης επιστρέφει στο πάλκο μέσα από την ταινία όχι ενός Έλληνα αλλά του Ιταλού σκηνοθέτη Thomas Kunstler!

Το φιλμ "Marko" βρίσκεται ήδη στα σκαριά. Πρόκειται για animation που αντί για σχέδια χρησιμοποιεί κούκλες: Όλες από πλαστελίνη.

Η κάθε φιγούρα είναι χειροποίητη και χρειάζεται 30 λεπτά για να κατασκευαστεί. Ο  δημιουργός και σκηνοθέτης της ταινίας θα φτιάξει μόνος του 100 ενώ έχει ήδη ξοδέψει 27 κιλά πλαστελίνη.

Οι κούκλες σαν άλλοι ηθοποιοί χορεύουν, κινούνται, παίζουν μπουζούκι, έχουν ντέρτια και … ο Βαμβακάρης είναι…. ξανά ανάμεσα μας.

Στο μεγάλη οθόνη θα παρακολουθήσουμε την πολυτάραχη ζωή του πατριάρχη του ρεμπέτικου που τα είχε όλα: σκοτάδι, φως, σκιές και φυσικά πολύ μουσική.

Στην Ελλάδα της κρίσης το φιλόδοξο animation είναι ένα απαιτητικό εγχείρημα, όμως οι συντελεστές και οι Έλληνες παραγωγοί πάνε κόντρα στους καιρούς.

Έλγκα Νταΐφά

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του STAR με την Πόπη Τσαπανίδου 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top