Η Ε. Κούρκουλου έκανε το όνειρό της πραγματικότητα: Έφτιαξε καταφύγιο για ζώα!

Λειτουργεί εδώ και 6 μήνες

Η Εριέττα Κούρκουλου δηλώνει πολύ χαρούμενη, καθώς ένα από τα μεγάλα της όνειρα έγινε πραγματικότητα.

Η νεαρή κοπέλα κατάφερε έπειτα από δυο χρόνια κατάφερε να φτιάξει το καταφύγιο που πάντα ήθελε για τα ζώα και το οποίο λειτουργεί εδώ και 6 μόλις μήνες.
ιμ.jpg

Η ίδια παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό people λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο στόχος του καινούριου καταφυγίου, ήταν να χτιστεί ένα μέρος ευχάριστο, τόσο για τα σκυλιά όσο και για τους δίποδους επισκέπτες μας. Θέλαμε να μπορεί να φέρνει ένας γονέας τα παιδιά του και να μην φεύγουν στενοχωρημένα. Τα καταφύγια της Ελλάδας είναι συνήθως δυσάρεστα μέρη και αυτό θέλαμε να το αλλάξουμε. Η διαδικασία ήταν κάθε άλλο παρά εύκολη. Η γραφειοκρατία στην Ελλάδα ειδικά όσον αφορά τα καταφύγια ζώων είναι ατελείωτη και οι προδιαγραφές πολύ συγκεκριμένες. Μας πήρε πάνω από μια διετία αλλά τελικά τα καταφέραμε. Ο Ωρωπός πιστεύω ότι ήταν σωστή επιλογή μιας και ο αριθμός αδέσποτων ζώων στην περιοχή είναι τεράστιος όπως και η ανάγκη για βοήθεια”. Όσο για τις δράσεις του Save A Greek Stray, περιλαμβάνουν την περισυλλογή αδέσποτων ζώων, την αποκατάστασή τους σωματικά και ψυχικά και την εύρεση μιας κατάλληλης οικογένειας για το υπόλοιπο της ζωής τους. «Ένα μεγάλο μέρος του έργου μας περιλαμβάνει την στείρωση, το τσιπάρισμα και τον εμβολιασμό των ζώων αυτών. Αυτή την στιγμή, υλοποιούμε ένα πρόγραμμα στείρωσης και επανένταξης σκυλιών του δήμου Ωρωπού πάντα σε συνεργασία με τον ίδιο τον δήμο».

Όσο για το τι θα έλεγε σε έναν φίλο της ώστε να τον προτρέψει υιοθετήσει ένα αδέσποτο είπε: «Ελπίζω ότι δεν θα χρειαζόταν να προτρέψω κάποιο φίλο μου να υιοθετήσει ένα αδέσποτο. Για να κάνουμε παρέα, σημαίνει ότι γνωρ��ζει τους λόγους όσο καλά τους γνωρίζω και εγώ.»

ιμ2.jpg
Η Εριέττα Κούρκουλου μεταξύ άλλων αποκάλυψε και το πρόσωπο που αποτελεί για εκείνη πρότυπο όσον αφορά στις αξίες αλλά και την κοινωνική του δράση: «Ο άνθρωπος που μου έρχεται πρώτος στο μυαλό, όταν μιλάω για φιλοζωικό έργο, είναι η Brigitte Bardot, μιας και είναι από τις πιο διάσημες προσωπικότητες παγκοσμίως για τη δράση της υπέρ των ζώων. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι που έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν το πλήθος, μέσω της προβολής τους, οφείλουν να το κάνουν, είτε πρόκειται για την προστασία των ζώων είτε για την προστασία των συνανθρώπων μας.»
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top