Κλήρωσε για την Eurovision: στις 16 Μαΐου η Ελλάδα!

Ποιοί είναι οι αντίπαλοί μας για μια θέση στον τελικό;

Κλήρωσε για την Eurovision: στις 16 Μαΐου η Ελλάδα!

Στον δεύτερο ημιτελικό της φετινής Eurovision, στις 16 Μαΐου, θα δούμε για πρώτη φορά την χώρα μας στην διοργάνωση του Μάλμε, όπως προέκυψε από την σχετική κλήρωση!

Η κληρωτίδα στήθηκε στο δημαρχείο της σουηδικής πόλης που θα φιλοξενήσει φέτος τον διαγωνισμό, ενώ ο δήμαρχος του Μπακού παρέδωσε τα κλειδιά στον δήμαρχο του Μάλμε.

Η Ελλάδα θα βγει στη σκηνή στον β’ ημιτελικό και, μάλιστα, στο δεύτερο μισό του, ενώ η Κύπρος διαγωνίζεται στον α’ ημιτελικό, στις 14 Μαΐου, κάτι που σημαίνει πως η μία χώρα δεν θα μπορεί να ψηφίσει την άλλη για την πρόκριση στον τελικό.

Αναλυτικά, οι διαγωνιζόμενοι στους δύο ημιτελικούς:

Α’ Ημιτελικός (14 Μαΐου)

Δανία
Κροατία
Ουκρανία
Ολλανδία
Αυστρία
Σλοβενία
Εσθονία
Ρωσία
Λιθουανία
Σερβία
Ιρλανδία
Λευκορωσία
Κύπρος
Μαυροβούνιο
Βέλγιο
Μολδαβία

Β’ Ημιτελικός (16 Μαΐου)

Λετονία
Αζερμπαϊτζάν
Μάλτα
Ισλανδία
Σαν Μαρίνο
Π.Γ.Δ.Μ.
Φινλανδία
Βουλγαρία
Ισραήλ
Νορβηγία
Αλβανί��
Ουγγαρία
Ελβετία
Γεωργία
Ελλάδα
Αρμενία
Ρουμανία

Οι χώρες που ανήκουν στο λεγόμενο «Big 5» διαγωνίζονται απευθείας στον τελικό, όμως, ψηφίζουν στους ημιτελικούς ως εξής: Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Σουηδία στον α’ ημιτελικό, ενώ Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία στον β’.

Φέτος, για πρώτη φορά, δεν θα πραγματοποιηθεί κλήρωση για την ακριβή σειρά εμφάνισης των χωρών στους δύο ημιτελικούς και τον τελικό, αλλά θα καθοριστεί από τη σουηδική τηλεόραση SVT, που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top