Κτηματολόγιο: «Τσουχτερή» η αποκάλυψη των αδήλωτων τετραγωνικών

Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά να μην ισχύσουν αναδρομικά οι εισπράξεις

Πολυκατοικίες Αθήνα

Στα ύψη εκτοξεύεται το κόστος για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, που σπεύδουν στους δήμους για να αποκαλύψουν οικειοθελώς τα αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα των κατοικιών τους.

Η αναδρομική επιβάρυνσή τους κάνει το κόστος της δήλωσής τους μεγάλο, με αποτέλεσμα πολλοί να αδυνατούν να ανταποκριθούν σε ένα ακόμη φορολογικό βάρος και να επιλέγουν να μην αποκαλύψουν τα «κρυμμένα» τετραγωνικά μέτρα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) προτείνει μία… μέση λύση, ώστε να ανακουφιστούν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων από νέα φορολογικά βάρη γύρω από την κατοικία τους.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτος Παραδιάς, θα πρέπει να εξετάσει το υπουργείο Εσωτερικών το να καθορίσει μία συγκεκριμένη προθεσμία οικειοθελούς δήλωσης των εμβαδών των χώρων αυτών από τους ιδιοκτήτες τους στους Δήμους, χωρίς αναδρομικές χρεώσεις, πρόστιμα, κ.λπ. ώστε να αρχίσει η άμεση συνείσπραξή τους μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

Μάλιστα, η ΠΟΜΙΔΑ έχει ζητήσει συνάντηση με τον Τάκη Θεοδωρικάκο για την επίλυση των προβλημάτων, που αφορούν τα δημοτικά τέλη αδήλωτων εμβαδών «νομιμοποιημένων» ακινήτων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top