«Τειρεσίας» και στις οφειλές ηλεκτρικού ρεύματος

Σύστημα με μαύρη λίστα κακοπληρωτών από τη ΔΕΗ και τις άλλες εταιρίες

«Tειρεσίας»  και στις οφειλές της ΔΕΗ: Τα αρμόδια Υπουργεία επεξεργάζονται ένα πανομοιότυπο σύστημα συνεργασίας της ΔΕΗ με τις άλλες εταιρίες έτσι ώστε να εντοπίσουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. 

Στόχος οι περίπου 820.000 πελάτες που χρωστούν 840 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 50% του συνόλου των οφειλών χαμηλής τάσης.

«Οποιαδήποτε λύση για τους κακοπληρωτές ειναι θετική.  Και θα πρέπει να είναι άμεσα εφαρμόσιμη αν θέλουμε να σώσουμε την εταιρία» δηλώνει στο Star o πρόεδρος των Τεχνικών της ΔΕΗ Κώστας Μανιάτης.   

ΛΙΣΤΑ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

Η ΔΕΗ σε συνεργασία με τις ιδιωτικές εταιρίες παροχής ρεύματος θα καταρτίσει τη λίστα των μπαταχτσήδων ακριβώς όπως συμβαίνει και με τις τράπεζες. Έτσι,  όπως αναφέρουν  " Τα Νέα" θα εντοπίζονται εκείνοι που συστηματικά δεν πληρώνουν και ή θα μπαίνουν σε διαφορετικά τιμολόγια ή θα καλούνται να εξοφλήσουν. 0 Άλλωστε το σύστημα εξόφλησης έγινε πιο ευνοϊκό. 

Από την 1η Οκτωβρίου μειωθήκανε οι προκαταβολές και η εξόφληση γίνεται σε 24 δόσεις.  Η  λύση της λίστας κακοπληρωτών πάντως εφαρμόζεται σε πολλές χώρες της Ε.Ε. Το θέμα είναι τώρα να υπάρξουν εκείνοι οι όροι και τα εχέγγυα ώστε να πληρώσουν οι πραγματικά κακοπληρωτές και όχι τα φτωχά νοικοκυριά που θέλουν αλλά δεν μπορούν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top