Oι φόροι εκτοξεύουν την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και φέτος

Τι θα γίνει με το επίδομα θέρμανσης: Αύξηση ποσού και καταβολή νωρίτερα

Οι  φόροι πυροδοτούν την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Μέσα σε λίγα χρόνια έχουν αυξηθεί πάνω από 1.000% και συναγωνιζόμαστε σε τιμή την Φινλανδία και τη Σουηδία που έχουν για έξι μήνες χειμώνα ...

Οι καταναλωτές και αυτόν τον χειμώνα σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Οι φόροι κρατούν τις τιμές του πετρελαίου σε απαγορευτικά για πολλά νοικοκυριά επίπεδα.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος η αύξηση των φορών από το 2002 έως το 2019 ούτε λίγο ούτε πολύ ξεπερνούν το 1.500% και από το 2010 έως το 2019 το 1.244%!

Όταν στη χώρα μας το πετρέλαιο ανοίγει σε λίγες ημέρες με τιμές κοντά στο 1,05 ευρώ  στη Φινλανδία είναι λίγο χαμηλότερες, ενώ οι Σουηδοί το προμηθεύονται δέκα λεπτά ακριβότερα και τρία λεπτά οι Ολλανδοί.

Με δυο κινήσεις θέλει το υπουργείο Οικονομικών να βοηθήσει τα πιο αδύναμα οικονομικά νοικοκυριά: Με την αύξηση του επιδόματος αλλά και με τη χορήγηση όλου του ποσού έως το τέλος του χρόνου και όχι την άνοιξη ή  αρχές καλοκαιριού, όπως άλλες χρονιές. 

Την ίδια στιγμή ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών επισημαίνει ότι το λαθρεμπόριο στα καύσιμα ανθεί καθώς τα συστήματα εισροών εκροών που είναι εγκατεστημένα στα πρατήρια και σε άλλους κρίκους της εφοδιαστικής αλυσίδας,  δεν αναμένεται να λειτουργήσουν πλήρως πριν το 2021.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top