Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ: Αυξάνει το ποσό η κυβέρνηση

Tεράστια προβλήματα με τις αιτήσεις καταγγέλλει το ΤΕΕ

«Βροχή» πέφτουν οι αιτήσεις για τον δεύτερο κύκλο του «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ».

Μέσα σε λίγες ώρες, έχουν υποβληθεί περίπου 9.000 αιτήσεις και είχε δεσμευτεί το μισό κονδύλι, που έχει προϋπολογιστεί, δηλαδή τα 120 από τα συνολικά 275 εκατομμύρια ευρώ. 

Το έντονο ενδιαφέρον των πολιτών για το πρόγραμμα προκάλεσε και προβλήματα, με αποτέλεσμα πολλοί μηχανικοί, αλλά και πολίτες, να μείνουν με τις αιτήσεις… στο χέρι, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα. 

Χατζηδάκης για το «Εξοικονομώ»: Ανοιχτή η πλατφόρμα και για άλλες αιτήσεις

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) έστειλε επιστολή στους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, με την οποία ζητά να δοθεί παράταση υποβολής αιτήσεων για τις επόμενες Περιφέρειες. 

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτη φάση το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης έχει ανοίξει σε Ανατολική και Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρο, Θράκη, Θεσσαλία και Κεντρική Ελλάδα.

Από σήμερα οι αιτήσεις για το νέο «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον»

Παράλληλα, ζητά να αυξηθεί το διαθέσιμο κονδύλι για το πρόγραμμα, κάτι που – σύμφωνα με πληροφορίες – εξετάζει να κάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος. 

Υπενθυμίζεται πως για τα μικρομεσαία νοικοκυριά η ενίσχυση από το πρόγραμμα ανέρχεται σε 10. 000 – 15.000 ευρώ και, όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, «είναι καλό για τους ιδιοκτήτες και για το περιβάλλον» να συμμετάσχουν σε αυτό όσοι έχουν τις προϋποθέσεις. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top