Αγωνία για άνοδο της τιμής των καυσίμων από την επίθεση στη Σαουδική Αραβία

Αλλά και προσδοκία να περιοριστεί η αύξηση με συνεργασία άλλων κρατών

Με έντονη ανησυχία παρακολουθούν οι Έλληνες καταναλωτές την τιμή του μαύρου χρυσού που έχει πάρει τον ανήφορο, μετά την επίθεση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας.

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι καταναλωτές, βλέποντας ότι για μια ακόμα φορά η ένταση στην Αραβική Χερσόνησο, μπορεί να επηρεάσει τη δική τους τσέπη. 

"ΣΚΑΡΦΑΛΩΣΕ" Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΥΣΟΥ

Το Σάββατο, πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία δέχθηκαν επίθεση από drones και με το άνοιγμα των αγορών, φάνηκε η ζημιά που μπορεί να γίνει στους καταναλωτές:
τιμή του μαύρου χρυσού εκτινάχθηκε περίπου 12% και κινείται στα όρια των 70 δολαρίων. 

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ

Παράγοντες της αγοράς καυσίμων, εκτιμούν ότι η τιμή της βενζίνης μπορεί να αυξηθεί. Ωστόσο, υπάρχει η αισιοδοξία ότι αυτές οι ανατιμήσεις θα είναι πρόσκαιρες, καθώς οι αναταράξεις στις εξαγωγές πετρελαίου μπορούν να αντιμετωπιστούν με κοινή δράση των άλλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών. 

Ήδη, αναλυτές εκτιμούν ότι μόνο η Σαουδική Αραβία και η Κίνα μπορούν να ρίξουν άμεσα στην αγορά περί τα 4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, από τα αποθέματα τους. 

"ΠΟΛΕΜΟΣ" ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΗΠΑ- ΙΡΑΝ 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούν ευθέως το Ιράν ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση των ανταρτών Χούτι. Η Τεχεράνη αρνείται τις κατηγορίες και η Ευρωπαϊκή Ένωση στέλνει μήνυμα αυτοσυγκράτησης σε όλες τις πλευρές. 

Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέλαβαν, πάντως, πλοίο στο Στενό του Ορμούζ, με την κατηγορία ότι μετέφερε 250.000 λίτρα λαθραίο πετρέλαιο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top